Alati za pristupačnost

Službene internet stranice Požeško-slavonske županije

Učenici pakračko-lipičkog kraja uspješno završili školu plivanja

Učenici pakračko-lipičkog kraja uspješno završili školu plivanja

Ove godine po prvi put Požeško-slavonska županija organizirala je besplatnu školu plivanja za učenike svih osnovnih škola kojima je osnivač, a u suradnji sa Školskim sportskim savezom Požeško-slavonske županije, učenici su školu plivanja pohađali na dvije lokacije.

U Velikoj su plivačke sposobnosti stjecali učenici osnovnih škola Požeštine, dok su učenici pakračko-lipičkog kraja besplatnu školu plivanja pohađali na kompleksu otvorenih bazena u Lipiku.

Školu plivanja u Lipiku je pohađalo preko osamdeset učenika iz osnovnih škola u Poljani, Lipiku i Pakracu, a na razini cijele županije projektom je obuhvaćeno više od tristo učenika.

Prilikom dodjele diploma za učenike koji su uspješno završili program škole plivanja u Lipiku, čestitke polaznicima uputili su Ferdinand Troha, zamjenik požeško-slavonske županice te gradonačelnik Grada Lipika i predsjednik Županijske skupštine Vinko Kasana.

- Program besplatne škole plivanja predstavlja sjajan primjer kako zajedničkim naporima možemo poticati zdrav način života i razvoj djece u našoj županiji. Zahvaljujem svim sudionicima i partnerima na njihovom doprinosu u ostvarenju ovog važnog cilja - istaknuo je Troha.

Projekt besplatne škole plivanja vrijedan je gotovo 25 tisuća eura, a uz Požeško-slavonsku županiju, potporu su pružili i gradovi i općine.

 - Čestitam svim polaznicima na uspješno završenoj školi plivanja. Ovakve inicijative zasigurno pridonose razvoju djece i mladih i na nama je da daljnjim naporima unaprjeđujemo sportske i obrazovne programe – rekao je Kasana.

Foto: compas.com.hr