Alati za pristupačnost

Službene internet stranice Požeško-slavonske županije

Županica Požeško-slavonske županije

Županica Požeško-slavonske županije

Antonija Jozić, univ. mag. oec.

Rođena je 13. lipnja 1978. godine u Slavonskom Brodu. Osnovnu školu završila je u Pleternici, a potom Gimnaziju u Požegi. Na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku završila je Diplomski sveučilišni studij Financijski menadžment i stekla titulu sveučilišne magistrice ekonomije (univ. mag. oec.). Trenutno pohađa Doktorski studij Menadžment održivog razvoja na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji.

Udana je i majka četvero djece.

Iza sebe ima dugogodišnje iskustvo kao privatna poduzetnica u prerađivačkoj industriji. U tom periodu bila je aktivna i u Upravnim odborima Udruženja obrtnika Požega te Županijske obrtničke komore.

Članica je Hrvatske demokratske zajednice od 1994. godine. Trenutno je predsjednica Županijskog odbora HDZ-a Požeško-slavonske županije i članica Predsjedništva Hrvatske demokratske zajednice.

Od 2005. do 2009. godine bila je vijećnica u Gradskom vijeću Grada Pleternice, a od 2009. do 2013. godine obnašala je dužnost zamjenice gradonačelnika Grada Pleternice. Tijekom dva mandata, od 2013. do 2021. godine bila je na čelu Grada Pleternice. Za vrijeme obnašanja dužnosti gradonačelnice Pleternice, grad je dobitnik brojnih priznanja od kojih se posebno izdvaja titula „Pametnog grada – grada budućnosti“. Također, za vrijeme njenog mandata Pleternica je uvrštena među TOP10 gradova u Republici Hrvatskoj po korištenju EU fondova.

U vremenu u kojemu je obnašala dužnost gradonačelnice, bila je aktivna i u politikama županijske razine kao vijećnica u Županijskoj skupštini Požeško-slavonske županije od 2013. do 2021. godine i potpredsjednica Skupštine od 2017. do 2021. godine.

Na lokalnim izborima u svibnju 2021. godine, Antonija Jozić je u prvom krugu i s potporom 58,12% birača izabrana za prvu županicu Požeško-slavonske županije. U svom radu zalaže se za ravnomjerno ulaganje u sve gradove i općine županije s naglaskom na razvoj gospodarstva.

Županica Jozić voditeljica je hrvatskog izaslanstva u Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe u Strasbourgu.

 

Kontakt

Antonija Jozić, univ. mag. oec.
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Telefon: 034 290 202
Telefax: 034 290 200