Alati za pristupačnost

Službene internet stranice Požeško-slavonske županije

Završen prvi ciklus besplatne škole plivanja Požeško-slavonske županije

Završen prvi ciklus besplatne škole plivanja Požeško-slavonske županije

U ruke 220 osnovnoškolaca s područja Požeštine pristigle su zaslužene diplome o položenoj školi plivanja koju je Požeško-slavonska županija po prvi put osigurala za učenike svih osnovnih škola kojima je osnivač.

Uz učenike s područja Požeštine koji su tijekom tri tjedna besplatnu školu plivanja pohađali u Aquaparku Shhhuma u Velikoj, sto učenika s pakračko-lipičkog područja školu plivanja od 1. srpnja pohađa na bazenima u Lipiku.

- Drago nam je da smo danas završili prvi ciklus škole plivanja za osnovne škole kojima je osnivač Požeško-slavonska županija s područja Požeštine. U ovoj grupi je bilo prisutno 220 učenika iz Čaglina, Pleternice, Kutjeva, Jakšića, Kaptola, Velike i Brestovca, a isto tako imamo sto djece koja još idući tjedan pohađaju školu plivanja u Lipiku za škole u Poljani, Lipiku i Pakracu. Ovaj projekt se prvi put provodi u Požeško-slavonskoj županiji i njime je osigurana škola plivanja za svu djecu s područja županije i posebno smo ponosni što smo imali iznimno velik odaziv djece i veliku podršku roditelja i škola te u skladu s time razmišljamo da iduće godine osiguramo ili više termina ili omogućimo da veći broj djece pohađa školu plivanja – rekla je Sunčica Bajić, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Požeško-slavonske županije.

Projekt Požeško-slavonske županije kojim je osigurana škola plivanja za 320 učenika proveden je u suradnji sa Školskim sportskim savezom Požeško-slavonske županije i s jedinicama lokalne samouprave koje su sufinancirale dio troškova.

- Ideja projekta je nastala u Požeško-slavonskoj županiji te je u suradnji sa Školskim sportskim savezom Požeško-slavonske županije napravljen projektni prijedlog, a onda smo u cijelu priču uključili naše načelnike i gradonačelnike koji su se pridružili županiji sufinanciranjem projekta. Ukupna vrijednost projekta je gotovo 25 tisuća eura, djeci je osim satova plivanja iz udaljenijih mjesta osiguran i prijevoz, imaju stalan nadzor stručnih kineziologa i pratnju učitelja iz matičnih škola. Ovom prilikom se u ime Požeško-slavonske županije zahvaljujem svim gradonačelnicima i načelnicima, svim ravnateljima, Školskom sportskom savezu i svim djelatnicima koji su budnim okom nadzirali provedbu projekta – rekla je Bajić.

Čestitke učenicima na ostvarenim rezultatima uputili su predsjednik Školskog sportskog saveza Požeško-slavonske županije Albinko Bagarić te zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha, a svečanoj dodjeli diploma prisustvovali su i gradonačelnica Grada Pleternice Marija Šarić, gradonačelnik Grada Kutjeva Josip Budimir, načelnik Općine Kaptol Mile Pavičić te ravnatelji osnovnih škola. 

- Zadovoljstvo je ispred Požeško-slavonske županije zahvaliti svim profesorima i kineziolozima koji su bili s djecom, koji su ih naučili plivati i vjerujem da će ovaj projekt i u budućnosti nastaviti pokazivati ovakve rezultate. Drago nam je da su se sve škole iz naše Požeštine uključile i radujemo se provedbi sličnih projekata kreiranih na dobrobit naših najmlađih – rekao je Troha.