Alati za pristupačnost

Službene internet stranice Požeško-slavonske županije

Dodijeljeno 58 tisuća eura za lovstvo i aktivnosti udruga u području poljoprivrede, razvoja ruralnih područja i zaštite životinja

Dodijeljeno 58 tisuća eura za lovstvo i aktivnosti udruga u području poljoprivrede, razvoja ruralnih područja i zaštite životinja

Kao mjera potpore radu udruga, uručeni su ugovori o dodjeli financijskih sredstava programima i projektima udruga koje djeluju u području razvoja i unapređenja lovstva te udruga čija je djelatnost poljoprivreda, razvoj ruralnih područja i zaštita životinja na području Požeško-slavonske županije za 2024. godinu.

Iz područja  razvoja i unapređenja lovstva ugovori su dodijeljeni za 25 udruga te su iz područja razvoja i unapređenja poljoprivrede, razvoja ruralnih područja i zaštite životinja financijska sredstva odobrena za projekte 16 udruga.  

U coworking centru Panora ugovore vrijedne 58.350,00 eura uručila je požeško-slavonska županica Antonija Jozić.

- Ovaj prostor je postao javni prostor Grada Požege i željeli smo da vi koji ste danas ovdje vidite gdje je Požeško-slavonska županija uz pomoć Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije ulagala sredstva. Ovdje je preselila naša Razvojna agencija Panora za koju vjerujem da će vam biti partner i pomoć u svim vašim budućim projektima, a ovdje su i Turistička zajednica te Javna ustanova za upravljanje zaštićenim područjima i naš ponovno uspostavljeni LAG Barun Trenk. Nadam se da će do kraja godine LAG Barun Trenk raspisivati natječaje za financiranje iz omotnice koju ima na raspolaganju, a na koje ćete se moći prijavljivati u budućnosti - istaknula je Jozić.

Prilikom dodjele županica je čestitala svim predstavnicima udruga na aktivnostima koje provode, najavivši europsko natjecanje u lovnom streljaštvu koje će se održati u Požeško-slavonskoj županiji.

- U ime Požeško-slavonske županije od srca čestitam na projektima koje ste prijavili i na onome što ćete kroz projekte ostvariti na korist žitelja županije. Ovom prilikom željela bih čestitati i najaviti domaćinstvo europskog natjecanja našeg Lovačkog saveza koje ćemo imamo u Požeško-slavonskoj županiji. Neka bude uspješno, ponosni smo na sve što ste ostvarili u suradnji s Hrvatskim lovačkim savezom i vjerujem da ćete ispuniti sve uvjete koje trebate da bi Hrvatska, Požeško-slavonska županija i naposlijetku Bzenica bili domaćini europskog prvenstva sljedeće godine – rekla je Jozić.