Alati za pristupačnost

Službene internet stranice Požeško-slavonske županije

Tvrtka Color proslavila četrdeset godina rada

Tvrtka Color proslavila  četrdeset godina rada

Tvrtka Color, jedna od najprepoznatljivijih tvrtki s područja Požeško-slavonske županije u krugu djelatnika, poslovnih partnera i prijatelja proslavila je dugih 40 godina rada.

Bila je to prigoda za prisjetiti se dugogodišnjeg puta na kojemu je  mali obrt, uz predanost i trud osnivača Gorana Šutala i obitelji, prerastao u grupu od četiri tvrtke u Hrvatskoj i Njemačkoj – Color emajl, Vinota, Ember i Color fire.

- Na očevoj oranici u Alagincima sam počeo graditi tvornicu jer u to vrijeme u Požegi nije bilo industrijske zone. Danas se tamo nalazi proizvodni pogon, specijaliziran za dimovodne elemente i pribore za kamine. U Color emajlu i Emberu proizvodimo preko 90 posto proizvoda za Europu i izvan nje. Tvrtka Ember ima 200 zaposlenih i danas ima razvijeno preko 60 ložišta za kamine, a prodaje više od 200 modela po cijeloj Europi. Color emajl ima 260 zaposlenika i preko 2600 razvijenih proizvoda dimovoda. Imamo trend i tendenciju razvijanja novih proizvoda, to nam je cilj svake godine i sljedeće izlaganje je na sajmu u Frankfurtu. Preradimo godišnje oko 6 i po tisuća tona raznovrsnog lima, različitih kvaliteta i debljina. Color trgovina vrši distribuciju naših proizvoda, na području Republike Hrvatske, a ima ukupno 105 zaposlenih. Svake godine svu dobit uložimo u novu tehnologiju, ali i koristimo sredstva koja nam se nude iz europskih fondova – rekao je Goran Šutalo.

Proslava jubileja bila je prigoda i za nagraditi one koji su veliki dio svog života proveli uz tvrtku. Tako je Tomislav Zeba dobio nagradu za 30 godina radnog staža u tvrtki Color emajl. Blanka Zeba je nagrađena za 35 godina vjernosti i rada, a Marinko Topić je također nagrađen za 35 godina radnog staža u Color emajlu.

- Najveća vrijednost leži u našim zaposlenicima, mladim ljudima koji su tek pristigli iz škole, a temelj koji imamo je znanje ljudi stečeno dugogodišnjim stažem u Coloru. Tako danas imamo 63 zaposlenika s deset godina rada, 67 s petnaest godina rada, 65 zaposlenika s dvadeset godina rada, 25 zaposlenika s dvadeset i pet godina rada, jednog zaposlenika s trideset i 2 zaposlenika s trideset i pet godina rada. Čestitam i zahvaljujem svim jubilarcima, na njihovom predanom radu. Zahvaljujem se svim odjelima koji doprinose rastu i razvoju – rekao je Šutalo istaknuvši planove za budućnost među kojima se posebno ističe izgradnja hotela u sklopu Aquaparka Shhhuma.

Gradonačelnik Grada Požege i saborski zastupnik Željko Glavić uputio je čestitke na visokom jubileju.

- U ime svih Požežanki i Požežana, svih stanovnika Požeštine najprije želim zahvaliti obitelji Šutalo i tvrtki Color jer ovaj grad i ovaj kraj čine boljima. U ovom gradu je veća zaposlenost, bolji opći i osobni standard, zahvaljujući i njihovoj tvrtki. Isto tako, u ime svih nas iz ovog kraja, obitelji Šutalo imam prigodu i čast čestitati na ovom jubileju, na prvih 40 godina jedne obitelji koja je prošla i jedne koja traje, te jedne obitelji koja dolazi – rekao je Glavić.

Čestitke je uputila i požeško-slavonska županica Antonija Jozić istaknuvši da obitelj Šutalo tvrtku Color gradi na čvrstim temeljima zajedništva i obiteljskih vrijednosti.

- Gorane, ti si uspio zajedno sa svojom obitelji, a upravo na čvrstim temeljima zajedništva i obiteljskih vrijednosti ostvariti ono što malo tko uspije. Mi svi kao zajednica trebamo biti zahvalni, ne samo tebi i tvojoj obitelji, nego i svim ljudima koji rade u ove četiri tvrtke i koji zasigurno podižu gospodarska kretanja u Požeško-slavonskoj županiji. Neka vam i dalje na vašem gospodarskom i poslovnom putu bude sretno i uspješno, nosite i dalje ono zajedništvo koje imate – rekla je Jozić.

Prilikom proslave visoke obljetnice glavni ekonomist Hrvatske gospodarske komore, Goran Šaravanja, uručio je priznanje Goranu Šutalu povodom 40 godina postojanja i uspješnog poslovanja u ime predsjednika Hrvatske gospodarske komore Luke Burilovića.