Alati za pristupačnost

Službene internet stranice Požeško-slavonske županije

Polaznici 27. naraštaja Ratne škole Ban Josip Jelačić posjetili Požeško-slavonsku županiju

Polaznici 27. naraštaja Ratne škole Ban Josip Jelačić posjetili Požeško-slavonsku županiju

Tradicionalno, u sklopu studijskog putovanja Slavonijom, polaznici Ratne škole Ban Josip Jelačić posjetili su Požeško-slavonsku županiju.

Trenutni 27. naraštaj Ratne škole pohađa jedanaest polaznika, a osim dva časnika Oružanih snaga Republike Hrvatske i državnog službenika iz MORH-a, po jedan je polaznik iz  Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Ravnateljstva policije MUP-a RH te Hrvatskog sabora. Iz inozemstva je u naraštaju pet pripadnika Oružanih snaga partnerskih zemalja - dva polaznika iz Bosne i Hercegovine te po jedan iz Sjeverne Makedonije, Kosova i  Slovenije.

Ratna škola Ban Josip Jelačić najviša je vojno-civilna obrazovna institucija u Republici Hrvatskoj koja obrazuje visoke časnike Oružanih snaga, kao i druge državne službenike kako bi bili školovani i prepoznati kao budući ključni provoditelji Strategije nacionalne sigurnosti.

Dobrodošlicu polaznicima na prijemu su uputili zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha i ispred Grada Požege pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, Maja Petrović.

Upoznavši polaznike s bogatom poviješću Požeško-slavonske županije, zamjenik županice istaknuo je kako je vojska u Požegi oduvijek cijenjena i uvijek je imala svoje mjesto.

- Vojska je dio identiteta Požege i naše županije. Veseli nas budućnost i ročnici koji nam dolaze, a posebno smo ponosni na našu vojsku u Domovinskom ratu. Upravo u našoj županiji, u gradu Pakracu je  1. ožujka 1991. godine započeo Domovinski rat, a isto tako naš grad Lipik je prvi oslobođeni grad – rekao je Troha.

U ime Ratne škole 'Ban Josip Jelačić na prijemu je zahvalio načelnik Ratne škole brigadir Nenad Samardžić te je daljnje terensko upoznavanje s posebnostima Požeško-slavonske županije najavio umirovljeni bojnik Mario Kalan ispred Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Požeško-slavonske županije.