Alati za pristupačnost

Službene internet stranice Požeško-slavonske županije

Održana edukacija obveznika u pitanjima sukoba interesa i podnošenja imovinske kartice

Održana edukacija obveznika u pitanjima sukoba interesa i podnošenja imovinske kartice

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa provelo je edukaciju o primjeni odredbi Zakona o sprječavanju sukoba interesa obveznika s područja Požeško-slavonske županije. Edukacija je održana u Velikoj županijskoj vijećnici, a riječ je o redovnoj aktivnosti koju Povjerenstvo organizira na području svih hrvatskih županija.

Edukaciju su proveli Ana Poljak, članica Povjerenstva i Filip Štefan, voditelj Službe za imovinske kartice, u nazočnosti savjetnica Povjerenstva Milene Novaković i Ivane Fekete Matijević.

Naglasak je stavljen na tumačenje pojedinih odredbi Zakona o sprječavanju sukoba interesa, svrhu podnošenja, rokove i pravilno popunjavanje obrasca imovinske kartice te informacije o obvezama lobiranih osoba prema Zakonu o lobiranju.

- Ovakve edukacije koje spadaju u redovne aktivnosti Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa su zaista dobre i vama i nama. Na ovaj način vi dobijete neke informacije u slučaju da postoje nejasnoće, a s druge strane mi koji provodimo zakon dobivamo povratnu informaciju direktno od vas obveznika - rekla je Poljak.