Alati za pristupačnost

Službene internet stranice Požeško-slavonske županije

Požeško-slavonska županija nastavlja stipendirati sve učenike prvih razreda poljoprivredno-prehrambenih zanimanja

Požeško-slavonska županija nastavlja stipendirati sve učenike prvih razreda poljoprivredno-prehrambenih zanimanja

Požeško-slavonska županija s ciljem poticanja mladih na bavljenje poljoprivredom nastavlja stipendirati sve učenike prvih razreda koji se obrazuju za poljoprivredno-prehrambena zanimanja. I ove školske godine svi učenici upisani u prve razrede trogodišnjih i četverogodišnjih programa srednje strukovne škole poljoprivredno-prehrambenih zanimanja na području Požeško-slavonske županije ostvaruju pravo na stipendiju u iznosu od 700,00 eura godišnje.

Požeško-slavonska županija poticajnu stipendiju provodi šestu godinu zaredom, a  u prethodnih pet školskih godina stipendirano je 292 učenika s ukupnim iznosom 196.176,76 eura.

- Ovom jedinstvenom stipendijom želimo pružiti dodatnu potporu našim mladima koji su se odlučili orijentirati poljoprivredi, a vjerujem i stvoriti poticaj kod generacija koje dolaze. Požeško-slavonska županija je tradicionalno poljoprivredni kraj i uz infrastrukturu u koju ulažemo, pri čemu je aktualna Odluka o sufinanciranju projekta Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće u iznosu 10 milijuna eura, potrebni su nam mladi kvalificirani ljudi koji neće bježati od te strane gospodarstva, već će biti dionici razvoja moderne, a onda i konkurentne poljoprivrede županije – istaknula je Antonija Jozić, županica Požeško-slavonske županije.

Rok za podnošenje prijave je 15 dana od dana objave natječaja, odnosno od 10. rujna 2024. do 25. rujna 2024. godine. Natječaj za dodjelu stipendija nalazi se ovdje.