Alati za pristupačnost

Službene internet stranice Požeško-slavonske županije

Na završnoj večeri Zlatnih žica Slavonije izvedene 22 nove skladbe

Na završnoj večeri Zlatnih žica Slavonije izvedene 22 nove skladbe

Završnom tamburaškom večeri najljepši požeški festivalski dani privedeni su samom kraju, a s obzirom na to da je festival Zlatne žice Slavonije već 55 godina izvor kvalitetnih pjesama koje žive godinama nakon njihove premijere, za vjerovati je kako će tim putem krenuti barem neke od 22 skladbe izvedene posljednjeg dana festivala.

Na finalnoj večeri nastupili su Miroslav Škoro, Slavonske lole, Ambar, Šokci, Stjepan Jeršek Štef, Ravnica, Berde band, Filip Hozjak, Viktorija Kulišić Đenka, Divne godine i Marianna Ilkiv, Boris Ćiro Gašparac, Đuka Čaić, Vlatka Kopić Tena, Lege, Mladen Burnać, Posegana i Klapa sv. Lovro, Džentlmeni, Gazde, Kas i Marija Mirković, Cecilija, Fijaker i D-mol.

Ovogodišnje jubilarno 55. izdanje Zlatnih žica Slavonije zatvorio je saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Požege Željko Glavić, otvorivši natječaj za idući festival.

- Kroz ovih 55 godina, na festivalskoj su pozornici svirali i pjevali najbolji. Jedno je bilo konstanta, velika ljubav svih koji su bili oko ovog festivala. Ničega od toga ne bi bilo da nije vas, divne publike koja je sve podržavala - rekao je Glavić.

Uz gradonačelnika Glavića i županicu Požeško-slavonske županije Antoniju Jozić, festival su pratili i izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić, brodsko-posavski župan Danijel Marušić, zamjenik župana koji obnaša dužnost župana Vukovarsko-srijemske županije Franjo Orešković te saborski zastupnici Anamarija Blažević, Pero Ćosić i Martina Vlašić Iljkić.