Alati za pristupačnost

Službene internet stranice Požeško-slavonske županije

Započeo jubilarni 55. festival Zlatne žice Slavonije

Započeo jubilarni 55. festival Zlatne žice Slavonije

Svečanim mimohodom i prikazom berbe grožđa započeo je jubilarni 55. festival Zlatne žice Slavonije. Nakon što su se domaća i gostujuća folklorna društva ulicama Požege pokazala u punom sjaju, uslijedio je i nastup na pozornici, a veliko slavonsko kolo i podizanje festivalske zastave označili su službeno otvorenje festivala. Festival je otvorio zastupnik u Hrvatskom saboru i gradonačelnik Grada Požege Željko Glavić.

Izabrana je i najgizdavija Šokica. Ove godine to je Mila Grace Norris iz Habjanovaca, prva pratilja je Ena Mirković iz Bebrine, dok je druga pratilja Petra Marić iz Jakšića.

Uslijedila je Polufinalna tamburaška večer Zlatne žice Slavonije, na kojoj je izvedeno šesnaest skladbi, od kojih je D-mol s pjesmom „Jedno od nas more tuge nosi“ izborio plasman na Završnu tamburašku večer.

Za kraj prvog dana festivala koncert su održale Gazde, a festivalski program nastavlja se i tijekom vikenda. U subotu je na rasporedu Autorska večer Veljka Valentina Škorvage te koncerti Slavonskih lola i Petra Graše, dok će se festivalska završnica zbiti u nedjelju na Završnoj tamburaškoj večeri.