Alati za pristupačnost

Službene internet stranice Požeško-slavonske županije

Izgradnjom propusta preko Veličanke povećat će se sigurnost svih sudionika u prometu

Izgradnjom propusta preko Veličanke povećat će se sigurnost svih sudionika u prometu

Investicija Županijske uprave za ceste Požeško-slavonske županije izgradnje propusta preko potoka Veličanka u naselju Velika, u dijelu ŽC4235, je u tijeku.

Kako ističe ravnateljica ŽUC-a, Ivona Matačić, radovi napreduju zadovoljavajućom dinamikom, trenutno je pri kraju izgradnja donjega ustroja mosta, nakon čega slijedi montaža oplate, ugradnja armature i betoniranje rasponske konstrukcije mosta.

Ukupna vrijednost radova s PDV-om je 413.008,13 eura, od čega je vrijednost radova izgradnje konstrukcije propusta 260.055,00 eura, dok je vrijednost rekonstrukcije prometnih površina 152.953,13 eura.

- Realizacijom ovoga projekta će, osim poboljšanja konstruktivnih elemenata propusta, doći i do poboljšanja prometno-tehničkih uvjeta na županijskoj cesti. Predviđenim ispravljanjem zavoja te proširenjem kolnika s 4,75 na 6,00 metara na mjestu propusta i izvedbom pješačkih hodnika unaprijedit će se protočnost prometa, uz povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu – istaknula je Matačić.

Izvođač radova u posao je uveden 10. lipnja 2024. godine, a rok za izvođenje je 120 kalendarskih dana od dana uvođenja.

- Razumijem  građane kojima radovi otežavaju kretanje stoga se maksimalno nastojimo držati  planiranih rokova. Za sada nema stvaranja većih gužvi ni na lokaciji propusta, gdje je prometovanje prilazom na Trgu sv. Augustina dozvoljeno hitnim službama i stanarima, niti na obilaznom pravcu odnosno na lokalnoj cesti LC 41077 te se svima zahvaljujem na strpljenju i suradnji – dodaje Matačić.

Radove dijela zahvata koji se odnosi na rekonstrukciju prometnih površina sufinanciraju Ministarstvo unutarnjih poslova sredstvima Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske u iznosu od 88.676,42 eura i Općina Velika u omjeru od 20 posto ugovorene vrijednosti, odnosno 30.590,63 eura.