Alati za pristupačnost

Službene internet stranice Požeško-slavonske županije

Održano 29. Prvenstvo Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije u lovnom streljaštvu, najbolja ekipa LD Slavonac Kutjevo

Održano 29. Prvenstvo Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije u lovnom streljaštvu, najbolja ekipa LD Slavonac Kutjevo

U organizaciji Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije održano je tradicionalno 29. Prvenstvo Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije u lovnom streljaštvu na kojemu su se natjecala 132 strijelca iz 22 lovačka društva i to u četiri kategorije.

Natjecanje je održano na streljani u Bzenici  koja je nedavno proširena i uređena u skladu s propisima FITASC-a, međunarodne asocijacije za lovno streljaštvo, kako bi se na njoj u budućnosti mogla održavati međunarodna natjecanja na najvišoj razini.

- Pozdravljam vas na našem strelištu  u Bzenici koje smo proširili, na kojemu smo već održali jedno međunarodno natjecanje i iduće godine bismo trebali biti domaćini ekipnog europskog prvenstva u lovnom streljaštvu. Želim vam svima puno uspjeha i mirnu ruku - rekao je uvodno Branko Bertelović, predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije.

Uspjeh natjecateljima zaželjela je i gradonačelnica Grada Pleternice Marija Šarić, istaknuvši važnu ulogu lovaca u svakodnevnom životu.

- Osim lovnog dijela, jako puno radite za našu zajednicu i unatoč tome što je sve više izazova, zajedničkim snagama možemo riješiti probleme vezane uz štete od divljači – rekla je Šarić.

Ove godine, ekipni pobjednici su članovi LD Slavonac Kutjevo, drugi su lovci LD Vidra Čaglin, a treće mjesto su osvojili lovci LD Dilj Buk. Pojedinačno je prvo mjesto osvojio Darko Čavlović, drugi je bio Miroslav Matić, a treće mjesto je osvojio Petar Babijaš.