Alati za pristupačnost

Službene internet stranice Požeško-slavonske županije

Brojni vjernici hodočastili Gospi od Suza

Brojni vjernici hodočastili Gospi od Suza

Brojni vjernici iz svih krajeva Požeško-slavonske županije, Hrvatske, ali i inozemstva, došli su u Pleternicu kako bi u zajedništvu i molitvi obilježili spomendan na čudesan događaj koji se zbio 1953. godine. Tada je reljefni kip Gospe u Siracusi plakao ljudskim suzama, a na inicijativu velečasnog Ljudevita Petraka, 1955. godine započeto je održavanje Devetnice po zagovoru Gospi od Suza u Pleternici.  

Uz tisuće vjernika, središnjem euharistijskom slavlju posljednjeg dana Devetnica prisustvovali su i požeško-slavonska županica i izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske Antonija Jozić sa zamjenikom, gradonačelnik Grada Požege, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i saborski zastupnik Željko Glavić, ravnatelj Uprave pri Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije Davor Huška, gradonačelnica Grada Pleternice Marija Šarić sa zamjenikom, gradonačelnica Grada Novske Marija Kušmiš te načelnik Općine Čaglin Dalibor Bardač.

Središnje euharistijsko slavlje na blagdan Gospe od Suza predvodio je požeški biskup msgr. Ivo Martinović. Po završetku misnog slavlja uslijedila je euharistijska procesija vjernika praćena tisućama upaljenih svijeća.