Alati za pristupačnost

Službene internet stranice Požeško-slavonske županije

Županica Jozić na obilježavanju Dana Virovitičko-podravske županije

Županica Jozić na obilježavanju Dana Virovitičko-podravske županije

Svečanom sjednicom Županijske skupštine i dodjelom javnih priznanja obilježen je Dan Virovitičko-podravske županije. Među ostalim, svečanoj sjednici nazočili su i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Josip Đakić i drugi saborski zastupnici, ministar zdravstva Vili Beroš, zastupnici u Europskom parlamentu te hrvatski župani među kojima i županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić.

Domaćini sjednice bili su predsjednik Županijske skupštine Dinko Begović i virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

- Protekla godina bila je izazovna, ali istovremeno puna uspjeha i novih prilika. Zajedničkim naporima postigli smo mnoge značajne rezultate. Uložili smo u razvoj infrastrukture, unaprijedili obrazovni sustav te osigurali bolju zdravstvenu skrb za naše sugrađane – istaknuo je Andrović.

Čestitavši Dan Virovitičko-podravske županije, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković naglasio je važnost suradnje između svih razina vlasti, istaknuvši važnost kontinuiranog razvoja i ulaganja u infrastrukturu, poljoprivredu, kulturu i obrazovanje.

- Na početku našeg trećeg mandata i u godini izbora, važno je naglasiti sinergiju između središnje vlasti, županija, gradova i općina. Naša politika temeljila se na redovitom dijalogu i funkcionalnoj decentralizaciji, što je rezultiralo značajnim postignućima u proteklim godinama –  rekao je premijer.

Najavio je kako će i u ovom mandatu fokus biti na rastu plaća i mirovina kojima će se očuvati ekonomski i socijalni standard te priuštivo stanovanje. Napomenuo je da se Vlada istodobno bori s inflatornim pritiscima koji već mjesecima idu prema dolje.

- Ta se situacija stabilizira. BDP ide prema gore, inflacija prema dolje, zaposlenost kakvu Hrvatska nije ranije imala nikad. U cijelom tom procesu sve naše županije pokazali ste se kao pouzdan partner. Hrvatska Vlada će biti uz vas i vaše projekte - poručio je premijer.

Foto: Kristijan Toplak