Alati za pristupačnost

Službene internet stranice Požeško-slavonske županije

Punjenjem festivalskih butelja najavljen festival „Zlatne žice Slavonije“

Punjenjem festivalskih butelja najavljen festival „Zlatne žice Slavonije“

Tradicionalnim punjenjem festivalskog vina u novootvorenom restoranu Slavonska kuća Vinkomir službeno je započeo najpoznatiji festival tamburaške glazbe Zlatne žice Slavonije.

Požeški festival ove godine održava se u svom 55. izdanju od 6. do 8. rujna i ponovno će na najljepši mogući način spojiti tamburašku glazbu, kulturnu baštinu i enogastro ponudu Požege i Požeško-slavonske županije.

- Čast nam je i zadovoljstvo što smo i ove godine sponzor festivala, a posebno nam je drago što vas možemo ugostiti u novootvorenom restoranu Slavonska kuća Vinkomir po mom mišljenju najboljem restoranu u Požeštini i šire –  istaknuo je Ivan Đurić, predsjednik Uprave Kutjeva d.d.

Dino Galić, izvršni direktor Kutjeva d.d. izrazio je zadovoljstvo što je Kutjevo d.d. već tradicionalno sponzor, prijatelj i partner požeškog festivala.

- S ponosom možemo reći da su naši brižni vinogradari, a potom podrumari na čelu s glavnim enologom Marinclinom, pripremili vina vrhunske i premium kvalitete kako bi svi gosti koji budu u Požegi i okolici imali priliku uživati u vrhunskim gastro delicijama, a potom vinima Kutjevačkog podruma – rekao je  Galić.

Požeško-slavonska županica Antonija Jozić iskazala je ponos biti uz najljepši i najdugovječniji festival tamburaške glazbe i svjedočiti dugogodišnjem partnerstvu Zlatnih žica Slavonije i Kutjeva d.d.

- Vinogradarstvo i vinarstvo su pratitelji, ne samo festivala Zlatne žice Slavonije, nego i svih onih iskoraka u turizmu koji se čine na području Požeško-slavonske županije. Ovom prilikom željela bih se zahvaliti svim dionicima u turizmu, ne samo onima iz javnog sektora, nego i privatnicima koji investiraju i koji su prepoznali da je Požeško-slavonska županija, županija koja ima izuzetan potencijal u turizmu i zajedničkim snagama ćemo to nastaviti i dalje. Iskrene čestitke na festivalu Zlatne žice Slavonije koji se događa u Požegi i koji ove godine ima još jednu novinu u programu, festivalu koji je iz godine u godinu sve bolji i koji se vratio svojoj tradiciji i tamburaškoj glazbi. Sigurna sam da će svi posjetitelji iz Požege ponijeti lijepe uspomene – rekla je Jozić.

Gradonačelnik Grada Požege, saborski zastupnik i predsjednik Organizacijskog odbora festivala Željko Glavić istaknuo je kako požeški festival i Kutjevo d.d. idu ruku pod ruku od samih početaka i da su zajedno stigli do jubileja 55. rođendana.

- Ove godine to ćemo obilježiti jednim prelijepim i uspješnim festivalom od 6. do 8. rujna u Požegi, a nakon toga retrospektivom povodom 55. obljetnice festivala u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu 6. listopada. Prelijep je osjećaj biti ovdje iz više razloga. Jedan je taj da ste tu svi vi koju podržavate ovaj festival godinama, koji volite grad Požegu pa tako i festival koji pronosi ime Požege, ne samo unutar granica Republike Hrvatske, nego i u inozemstvu. Pozivam sve da dođu ova tri dana u Požegu, kao i 6. listopada u Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, uz želju da se zabavite i da vam bude lijepo  – rekao je Glavić.