Alati za pristupačnost

Službene internet stranice Požeško-slavonske županije

Nabavljena četiri nova vozila sanitetskog prijevoza: „U fokusu nam je novi veliki investicijski zahvat“

Nabavljena četiri nova vozila sanitetskog prijevoza: „U fokusu nam je novi veliki investicijski zahvat“

Zavodu za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije isporučena su četiri nova vozila sanitetskog prijevoza. Investicija kojoj je cilj daljnje unaprjeđenje zdravstvenih usluga vrijedna je 310 tisuća eura, od čega je 210 tisuća eura osigurala Požeško-slavonska županija putem decentraliziranih sredstava, dok su ostatak vlastita sredstva Zavoda.

- Razlog nabave je činjenica da sanitetski prijevoz od 1. rujna prelazi u službu Zavoda za hitnu medicinu gdje ćemo preuzeti 36 djelatnika Doma zdravlja Požeško-slavonske županije i pri tome je bitno naglasiti da za naše građane sve ostaje isto. Telefonski brojevi za sanitetski prijevoz ostaju isti, brojevi mobitela vozača i tehničara saniteta ostaju isti, mogu se javiti svim oblicima komunikacije kao i do sada, a ako žele fizički doći mogu i to ovdje u novu zgradu Zavoda. Služba saniteta je u prizemlju s dva dispečera koja ćemo primiti. Ukupno ćemo imati i jedan tim više, odnosno dva vozača, dva dispečera i dva tehničara, što znači šest novih ljudi u službi saniteta – rekao je Fabijan Barišić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije.

Ravnatelj je istaknuo kako je u planu i ulaganje u opremu za vozila saniteta.

- U naredne dvije godine u planu je nabava nove opreme za vozila saniteta koja će još više podići kvalitetu usluge za građane, a djelatnicima olakšati rad. U vozila dolaze vanjski defibrilatori i kardiološke električne stolice koje će omogućiti ljudima koji se voze s viših katova spuštanje niz stepenice bez opterećenja za građane i djelatnike – dodao je Barišić.

Požeško-slavonska županica Antonija Jozić podsjetila je kako je nedavno otvorena i nova Zgrada zavoda za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije tik uz požešku bolnicu. Ukupna vrijednost te investicije je 1,9 milijuna eura, a sredstva su osigurali Zavod za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije, Požeško-slavonska županija, Ministarstvo zdravstva te Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

- Zahvalila bih ravnatelju Doma zdravlja Požeško-slavonske županije na svim koracima koje je činio da sanitetski prijevoz bude uspješan, kvalitetan i na korist našim građanima. U sklopu sveobuhvatne reforme koja je u tijeku, sanitet je pripao Zavodu za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije i sigurna sam da će ravnatelj Barišić u godinama koje dolaze jednako uspješno voditi našu županijsku ustanovu. Nalazimo se pored nove zgrade Zavoda za hitnu medicinu koju smo otvorili ove godine čime je ostvarena dugogodišnja težnja Požežanki i Požežana, odnosno cijele Požeštine, za novim prostorima koji su uistinu dostojni 21. stoljeća, a u okviru zgrade nalazi se i prostor gdje će se smjestiti sanitetski prijevoz – istaknula je Jozić.

Županica je najavila i daljnji smjer razvoja zdravstva na području Požeško-slavonske županije.

- Ono što nam je nadalje u fokusu i što je novi veliki investicijski zahvat koji se planira je izgradnja zgrade Zavoda za hitnu medicinu u Pakracu. U ovom trenutku spremno je idejno rješenje, radi se parcelacija čestice, a u godini koja je ispred nas sigurna sam da ćemo ishoditi i građevinsku dozvolu – zaključuje Jozić.