Alati za pristupačnost

Službene internet stranice Požeško-slavonske županije

Brojni vjernici hodočaste prema voćinskom svetištu

Brojni vjernici hodočaste prema voćinskom svetištu

Hodočašće Gospi Voćinskoj i ove godine je u zajedništvu okupilo brojne vjernike, njih šesto koji su u ranim jutarnjim satima iz Stražemana pješice krenuli na dug put prema Voćinu.

Tradicionalno, 24. godinu zaredom, članovi Lovačkog društva Jelen hodočasnicima su pripremili osvježenje i kratku okrjepu pored lovačkog doma na Leštatu, a potporu organizatorima pružili su Požeško-slavonska županija, Lovački savez Požeško-slavonske županije, gradovi Požega i Pleternica, općine Velika, Kaptol, Jakšić, Brestovac i Čaglin te brojne tvrtke i obrti s područja županije.

- Od pedeset članova koliko društvo broji, preko trideset se uključilo u organizaciju i doček hodočasnika te su se odazvali i županica Antonija Jozić, gradonačelnik Grada Požege Željko Glavić i gradonačelnica Grada Pleternice Marija Šarić. Nije nam teško, a u duhu vjere i tradicije nastavit ćemo i dalje – istaknuo je Alen Mikić, predsjednik Lovačkog društva Jelen.

Nakon kratke stanke na Leštatu, nastavljeno je hodočašće prema Svetištu Gospe Voćinske gdje će u 18:30 sati svečano hodočasničko euharistijsko slavlje predvoditi požeški biskup Ivo Martinović.

Foto: PSŽ/Požeška biskupija