Alati za pristupačnost

Službene internet stranice Požeško-slavonske županije

Uz dva besplatna obroka, učenici brestovačke škole dobivaju novu kuhinju i blagovaonicu

Uz dva besplatna obroka, učenici brestovačke škole dobivaju novu kuhinju i blagovaonicu

Ljeto je radno i u Osnovnoj školi Dragutina Lermana Brestovac, koja je kao i Osnovna škola Vladimir Nazor Trenkovo, Osnovna škola Mladost Jakšić, Osnovna škola Ivan Goran Kovačić Velika i Osnovna škola Stjepana Radića Čaglin uključena u eksperimentalni program „Osnovna škola kao cjelodnevna škola – Uravnotežen, pravedan, učinkovit i održiv sustav odgoja i obrazovanja“. 

U brestovačkoj osnovnoj školi u tijeku su radovi na adaptaciji i opremanju kuhinje i blagovaonice za što je kroz projekt osigurano gotovo 320 tisuća eura.

- U školi se u ovom trenutku radi na novoj kuhinji i blagovaonici kako bi učenici mogli imati obroke u primjerenijim uvjetima. U narednim danima stiže i oprema za blagovaonicu, kao i garderobni ormarići u koje će učenici moći ostavljati svoje udžbenike i torbe, jer više nema potrebe da ih nose kući. To je samo jedna od novosti koju donosi eksperimentalni program Cjelodnevne škole u kojemu se nalazimo nepunih godinu dana. Prema povratnim informacijama koje imamo, većina učenika i roditelja su zadovoljni, što nam daje dodatni elan da nastavimo dalje tako da ispravimo ono što nije, a unaprijedimo ono što je dobro – rekao je Marko Buće, ravnatelj Osnovne škole Dragutina Lermana Brestovac.

U pratnji ravnatelja, radove su obišli županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Sunčica Bajić te načelnik Općine Brestovac Zdravko Mandić. 

- Kada sredstvima odobrenim za radove i opremu, pridodamo sredstva odobrena za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti, projekt cjelodnevne škole je samo u Osnovnu školu Dragutina Lermana Brestovac donio oko 470 tisuća eura i tu govorimo o sredstvima koja su direktno usmjerena učenicima. Cilj eksperimentalnog programa je unaprjeđenje sustava obrazovanja i na tome Požeško-slavonska županija u suradnji s ravnateljima kontinuirano radi, a krajnji cilj je potpuno zadovoljstvo učenika, roditelja i nastavnika – istaknula je Antonija Jozić, županica Požeško-slavonske županije.