Alati za pristupačnost

Službene internet stranice Požeško-slavonske županije

Memorijalni koncert za Stanka Raguža: „Odlučili smo čuvati uspomenu na tebe, dragi naš Stana“

Memorijalni koncert za Stanka Raguža: „Odlučili smo čuvati uspomenu na tebe, dragi naš Stana“

„Baš kako je Stana volio!“, rečenica je koja se nebrojno puta prelomila u pauzama između pjesama na memorijalnom koncertu posvećenom prerano preminulom Stanku Ragužu, dugogodišnjem predsjedniku KUD-a “Ivan Goran Kovačić”, Udruge Veličanka i pokretaču mnogobrojnih događanja na području Velike, ali i šire.

Vođeni mišlju da ljudi žive dokle god je prisutno sjećanje na njih, organizatori memorijalnog koncerta bili su Udruga Veličanka, KUD Ivan Goran Kovačić, Općina Velika i Turistička zajednica Zlatni Papuk.

- Prošlo je dvije godine otkako nas je naš Stana prerano napustio. Isto toliko vremena trebalo nam je da netko od nas skupi hrabrosti i javno se usudi reći koju riječ o njemu, što je sve učinio za ovu zajednicu, za nas te što nam je sve bio. Pokušao sam staviti na papir, ali lista bi bila predugačka, a nikako ne želim nešto izostaviti. Možda je najbolje reći da je svakome od nas predstavljao nešto posebno. Uistinu je bio izuzetna osoba, nevjerojatne pozitivne energije, koja je oko sebe okupljala ljude. Bio je osoba koja znala da ne može sam, ali osoba koja je svjesna koja je svjesna da netko treba biti vođa, ali je uvijek stao za kormilo i upravljao, a pri tome učio druge kako da ga preuzmu i nastave put, kao da je znao da njega čeka neki drugi put – rekao je Tomislav Galić, direktor Turističke zajednice Zlatni Papuk u ime organizatora.

Iako je zbog vremenskih neprilika koncert preseljen u zatvoreni prostor, naišao je na itekakav interes posjetitelja. Uz članovi obitelji, prijatelje i brojne druge posjetitelje, koncertu su prisustvovali i županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić sa zamjenikom, načelnik Općine Kaptol Mile Pavičić, predsjednica Općinskog vijeća Općine Velika Anamarija Sikirić, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i kulturu Požeško-slavonske županije Sunčica Bajić te pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Požege Maja Petrović.

Za instrumentalni dio koncerta pobrinuo se Županijski tamburaški orkestar Vallis Aurea pod ravnanjem dirigenta Saše Botičkog. Inače, nakon uspješnih nastupa pod nazivom „Požeški dio Šokačke rapsodije“, grupa entuzijasta odlučila je formalizirati svoje aktivnosti i osnovati orkestar koji je na memorijalnom koncertu predstavio tek komadić onoga što rade. Uz više nego vješte ritmove orkestra, Stanku Ragužu u čast zapjevali su solisti Robert Vojvodić Bekrija, Vlatka Kopić Tena, Stjepan Jeršek Štef i lokalni solist Luka Zvekić.