Alati za pristupačnost

Službene internet stranice Požeško-slavonske županije

U Pakracu otvoren prvi padel teren u široj okolici i najavljen nastavak ulaganja u sport

U Pakracu otvoren prvi padel teren u široj okolici i najavljen nastavak ulaganja u sport

U sklopu Sportsko-rekreacijskog centra Pakrac otvoren je teren za padel, prvi takav u ovom dijelu Slavonije. Vrijednost radova izgradnje padel igrališta je nešto manje od 65 tisuća eura te je u cijelosti financirano sredstvima Grada Pakraca.

- Zahvalila bih predstavniku Ministarstva turizma i sporta i državnom tajniku gospodinu Tomislavu Družaku koji je nažalost bio spriječen prisustvovati na današnjoj svečanosti otvorenja padel terena te koji je bio upoznat od prvog dana s ovim našim projektom i samo potpisivanje ugovora je znak velike potpore navedenog Ministarstva. Svi znamo važnost sporta, ovo je dodatno ulaganje u kvalitetu života djece, a isto tako i rekreativaca svih dobnih skupina. Istaknula bih ovdje i jako bitnu ulogu Udruge Mali Most koja je prije osam godina pokrenula inicijativu izgradnje teniskih terena i bez koje ova rekreacijska zona vjerojatno ne bi bila ovakva kakva je danas. Tenis u Pakracu je vrlo popularan što vidimo i kroz popunjene terene, teniske škole, puno djece koja treniraju u istoj, teniski klub kojemu će dodatna dva terena olakšati organizaciju turnira i otvoriti mogućnost natjecanja u službenim teniskim ligama. Potom je sljedeću ideju o izgradnji padel terena u uho ubacio ovdje prisutni Jure Rosić, a po uvidu u postojeću aplikaciju rezervacije terena vidimo da je i padel popunjen te ide u jako dobrom smjeru – istaknula je gradonačelnica Grada Pakraca i saborska zastupnica Anamarija Blažević.

Kako Pakrac nastavlja u smjeru razvoja sporta dokaz su i ugovori za izgradnju dva nova sportska terena koji su potpisani prigodom otvorenja padel igrališta.

Također, kao korak dalje, u Gradskoj kuglani Pakrac prikazana je prezentacija Idejnog projekta pakračkog sportskog centra.

Ukupna vrijednost radova izgradnje dva nova teniska terena s tenisit podlogom, sa svom pratećom opremom i infrastrukturom te LED rasvjetom, koji će biti pozicionirani u nastavku postojećih teniskih terena u smjeru bolnice, iznosit će nešto više od 134 tisuće eura, s oko 107 tisuća eura sufinancirat će ih Ministarstvo turizma i sporta, dok će ostatak sredstava od 27 tisuća eura osigurati Grad Pakrac.

Zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha čestitao je na inicijativi ulaganja u sport na području Pakraca istaknuvši kako je uloga sport neizostavna u razvoju djece.

- Lijepo je danas biti u Pakracu i vidjeti svu ljepotu kojom je Pakrac svakim danom sve više okružen, a jedna od bitnih stvari su i sportski sadržaji koje danas otvaramo. Sport je u razvoju čovjeka vrlo bitna komponenta, puno nas toga uči, znamo svi dobrobit sporta za zdravlje, ali je isto tako važna i jedna karakterna dimenzija. Sport nas uči da idemo ka boljem, ostvarujemo pobjede, ali isto tako da se mirimo s neuspjehom i zato se iskreno nadam da će ova pakračka mladost kroz padel teren i nove teniske terene to i usvojiti – rekao je Troha.   

Foto: pakrackilist.hr