Alati za pristupačnost

Službene internet stranice Požeško-slavonske županije

69 tisuća eura za čaglinski kraj: „Ovo je potvrda da težimo ravnomjernom razvoju županije“

69 tisuća eura za čaglinski kraj: „Ovo je potvrda da težimo ravnomjernom razvoju županije“

U okviru Javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava za razvoj javne turističke infrastrukture u 2024. godini, Požeško-slavonskoj županiji uručen je ugovor za dodjelu bespovratnih sredstava za sufinanciranje projekta koji će se provoditi na području općine Čaglin.

Riječ je o projektu kojim će se uspostaviti Centar za posjetitelje Sovski dol, odnosno kojim će se rekonstruirati postojeća zgrada društvenog doma i prenamijeniti u centar koji će na suvremen način prezentirati prirodna bogatstva Sovskog jezera, jedinstvenog prirodnog lokaliteta Požeško-slavonske županije. Na spomenuti javni poziv projekt je prijavila Požeško-slavonska županija, a projektno-tehničku dokumentaciju je izradila Općina Čaglin.

- Strateški ulažemo u sve naše gradove i općine i ovaj projekt kojim će se valorizirati potencijal Sovskog jezera je još jedna potvrda da je ravnomjerni razvoj županije ono čemu težimo. Uspostavom Centra za posjetitelje u Sovskom dolu napravit ćemo korak dalje u razvoju turizma na području općine Čaglin, a u tom smjeru napore ćemo ulagati i dalje s ciljem razvoja čaglinskog kraja, uz neizostavnu brigu o zaštiti prirode i bogatstava koje naša županija ima - istaknula je Antonija Jozić, županica Požeško-slavonske županije.

Ugovor vrijedan 69 tisuća eura požeško-slavonskoj županici Antoniji Jozić uručio je ministar turizma i sporta Tonči Glavina, a uz projekt Požeško-slavonske županije, sredstva su osigurana za sufinanciranje projekata još trinaest županija. 

- Svi ovi projekti doprinijet će podizanju kvalitete naše turističke ponude te razvoju Hrvatske kao cjelogodišnje destinacije i ovaj poziv samo je jedna od aktivnosti kojom potičemo ostvarenje tog važnog strateškog cilja. Vlada Republike Hrvatske ukupno je kroz EU sredstva i državni proračun osigurala 1,3 milijarde eura do 2030. godine za zelenu i digitalnu tranziciju i razvoj održivog turizma te ćemo nastaviti s podrškom svim dionicima, od javnog do privatnog sektora, kako bismo zajednički ostvarili sve ciljeve – rekao je ministar Glavina.