Alati za pristupačnost

Službene internet stranice Požeško-slavonske županije

Jozić: „U stalnoj smo komunikaciji po pitanju projekata koji se provode na području županije“

Jozić: „U stalnoj smo komunikaciji po pitanju projekata koji se provode na području županije“

Požeško-slavonskom županijom prolazi oko 220 kilometara državnih cesta, a na tragu toga i na tragu brojnih investicija koje se realiziraju, održan je operativni sastanak vezan uz projekte koje Hrvatske ceste provode na području županije.

Sastanku su prisustvovali Goran Martinović, rukovoditelj Poslovne jedinice Hrvatskih cesta Osijek sa suradnikom, županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić, gradonačelnik Grada Požege i saborski zastupnik Željko Glavić, gradonačelnik Grada Lipika i predsjednik Županijske skupštine Vinko Kasana, gradonačelnica Grada Pleternice Marija Šarić, gradonačelnik Grada Kutjeva Josip Budimir te načelnik Općine Čaglin Dalibor Bardač.

- Ovo je jedan u nizu sastanaka, mi smo u stalnoj komunikaciji po pitanju projekata koji se provode na području Požeško-slavonske županije s rukovoditeljem Martinovićem i ovim putem želim zahvaliti na posjetu, na sluhu za naše potrebe, ali i na sluhu za probleme do kojih često dolazi kada se „digne asfalt“. Brojne državne dionice prolaze kroz našu županiju, dosta je rekonstrukcija u tijeku, a isto tako još je puno potreba na koje nam ukazuju naši sugrađani pa je ovo prigoda da spojimo informacije s terena s budućim planovima Hrvatskih cesta - istaknula je Jozić.

Uz one na kojima radovi traju, na sastanku je bilo govora o dionicama za koje su radovi u pripremnim fazama.

Rukovoditelj Martinović upoznao je kako je u tijeku javna nabava za rekonstrukciju DC38 Pleternica-Kuzmica, a isto tako u tijeku je izrada projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju dionice DC38 na području Vidovaca i Dervišage.

Također, na DC38 planirana je i treća faza rekonstrukcije trase koja prolazi kroz Požegu, za što je u tijeku izrada parcelacijskog elaborata, kao i izgradnja kružnog toka kod vojarne 123. brigade HV za što se izrađuje projektno-tehnička dokumentacija.

Očekuje se i pokretanje postupka javne nabave za izgradnju nogostupa na potezu Bektež-Kula, bilo je govora o izgradnji nogostupa Milanlug-Ruševo, izgradnji biciklističkih staza na području Općine Jakšić te drugim projektima.

Kod radova na dvije dionice, DC47 Lipik-Dobrovac i DC525 Frkljevci-Kadanovci, na kojima radovi zbog kašnjenja izvođača narušavaju životni standard stanovnika, po isteku roka za izvođenje radova doći će do naplate ugovorne kazne, potvrdio je rukovoditelj Martinović na sastanku.

Osim spomenutih dionica, bilo je govora i o drugim potrebama na koje su ukazali čelnici jedinica lokalne samouprave, a valja spomenuti da su uz nazočne čelnike, gradonačelnica Grada Pakraca i saborska zastupnica Anamarija Blažević te načelnik Općine Jakšić Ivica Kovačević, potrebe svojih jedinica lokalne samouprave uoči sastanka uputili elektroničkom putem.