Alati za pristupačnost

Službene internet stranice Požeško-slavonske županije

Stanovnici Marinog Sela proslavili stogodišnjicu kapelice svetog Ivana Krstitelja

Stanovnici Marinog Sela proslavili stogodišnjicu kapelice svetog Ivana Krstitelja

U organizaciji mještana Marinog Sela, Grada Lipika i Župe svete Katarine Gaj upriličena je proslava stogodišnjice kapelice svetog Ivana Krstitelja. Svečanost proslave započela je svetom misom koju je predvodio umirovljeni požeški biskup Antun Škvorčević, a nastavljena je druženjem mještana i njihovih gostiju u tamošnjem društvenom domu.

Podršku proslavi visokog jubileja izrazila je i požeško-slavonska županica Antonija Jozić, kao i gradonačelnik Grada Lipika Vinko Kasana.

Zahvalu na potpori prilikom proslave obljetnice, ali i prilikom obnove kapelice koja je stradala u nevremenu izrazio je Antun Hrenovac, predsjednik Mjesnog odbora Marino Selo.

- Hvala vam što ste se odazvali u ovako velikom broju da proslavimo stogodišnjicu naše kapelice sveti Ivan Krstitelj. Posebno zahvaljujem Požeškoj biskupiji, Gradu Lipiku, Ministarstvu kulture i medija, našem velečasnom Augustinu i mještanima Marinog Sela što su omogućili obnovu zvonika i krovišta naše kapelice. Želim vam svima da se ugodno osjećate u Marinom Selu – rekao je Hrenovac.