Alati za pristupačnost

Službene internet stranice Požeško-slavonske županije

Više od 130 tisuća eura za poduzetnike: „Hvala vam na svakom radnom mjestu koje ste otvorili„

Više od 130 tisuća eura za poduzetnike: „Hvala vam na svakom radnom mjestu koje ste otvorili„

Na temelju Programa dodjele potpora male vrijednosti u svrhu poticanja razvoja gospodarstva na području Požeško-slavonske županije za 2024. godinu, županica Antonija Jozić uručila je odluke i ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava u ukupnom iznosu 132.086,81 eura.

Ove godine osim provedenih ulaganja na javni poziv bilo je moguće prijaviti i planirane investicije, a sredstva su ostvarila 53 poduzetnika i obrtnika s područja županije, od kojih je 28 već realiziralo svoja ulaganja.

- Kao što smo najavili ove godine smo omogućili da prijavljujete i projekte koji su u fazi ideje, ne samo one koje ste proveli. Nadam se da će iznosi koji će biti na vašim računima na neki način poduprijeti vaš rast i razvoj i pomoći da budete što konkurentniji na tržištu te nastavite obavljati svoju poslovnu djelatnost u korist vas i svih vaših zaposlenika. Velika vam hvala na svakom radnom mjestu koje ste otvorili, neovisno o tome je li to radno mjesto samo za vas ili ste u ovim turbulentnim vremenima uspjeli zaposliti i naše sugrađane - rekla je Antonija Jozić, županica Požeško-slavonske županije.

U okviru javnog poziva, potpore su dodijeljene za izgradnju brenda proizvoda i/ili usluga, nabavu i ugradnju strojeva i opreme, ulaganje u objekte za obavljanje gospodarske djelatnosti  i ugradnju fiksne opreme, certificiranje proizvoda i procesa, nabavu hardwarea i softwarea, stručno osposobljavanje i usavršavanja zaposlenika te za izlaganje i sudjelovanje na sajmovima i manifestacijama.