Alati za pristupačnost

Službene internet stranice Požeško-slavonske županije

Održana 18. sjednica Županijske skupštine

Održana 18. sjednica Županijske skupštine

U Velikoj županijskoj vijećnici održana je osamnaesta sjednica Županijske skupštine Požeško-slavonske županije, a na Dnevnom redu našlo se osamnaest točaka koje su vijećnici i prihvatili.

Među ostalim, vijećnici su prihvatili Godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Požeško-slavonske županije za 2023. godinu, Prijedlog Odluke o raspodjeli rezultata poslovanja Požeško-slavonske županije za 2023. godinu, kao i Izvješće o obavljenoj financijskoj reviziji Požeško-slavonske županije za 2022. godinu u kojemu je Državni ured za reviziju o financijskim izvještajima i o usklađenosti poslovanja izrazio bezuvjetna mišljenja.

Također, usvojen je i prijedlog novog Programa dodjele financijskih sredstava u svrhu financiranja programa i projekata Obrtničke komore i udruženja obrtnika Požeško-slavonske županije na području Požeško-slavonske županije kojim će se financirati do pedeset posto prihvatljivih troškova pojedinih programa/projekata.

Prihvaćena je i Odluka o stipendiranju učenika koji se obrazuju za poljoprivredno-prehrambena zanimanja za školsku godinu 2024./2025. na području Požeško-slavonske županije.

Riječ je o nastavku jedinstvene poticajne stipendije koju Požeško-slavonska županija dodjeljuje svim učenicima prvih razreda trogodišnjih i četverogodišnjih zanimanja poljoprivredno-prehrambenog usmjerenja, a u posljednjih pet školskih godina koliko se stipendija dodjeljuje, stipendirano je 292 učenika te su ukupna sredstva iznosila nešto više od 196 tisuća eura.

Vijećnici su usvojili i Godišnji izvještaj o izvršenju Financijskog plana Županijske uprave za ceste Požeško-slavonske županije za 2023. godinu, Prijedlog I. izmjena i dopuna Financijskog plana Županijske uprave za ceste Požeško-slavonske županije za 2024. godinu, Prijedlog Zaključka o davanju suglasnosti na I. Izmjene statuta Javne ustanove Regionalni koordinator razvoja Požeško-slavonske županije, Prijedlog Odluke o izmjenama Odluke o osnivanju Javne ustanove za upravljanje zaštićenim područjem Požeško-slavonske županije, kao i Prijedlog Rješenja o izmjeni i dopuni Rješenja o imenovanju mrtvozornika za područje Požeško-slavonske županije.

Prihvaćen je i Program rada i Financijski plan Savjeta mladih Požeško-slavonske županije za 2024. godinu, Prijedlog Odluke o prihvatu prijenosa prava vlasništva bez naknade na nekretnini ambulante Doma zdravlja Požeško-slavonske županije te Prijedlozi zaključka o davanju prethodne suglasnost na prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Statuta Osnovne škole fra Kaje Adžića Pleternica, Ekonomske škole Požega, Srednje škole Pakrac, Obrtničke škole Požega, Tehničke škole Požega te Poljoprivredno-prehrambene škole Požega.