Alati za pristupačnost

Službene internet stranice Požeško-slavonske županije

Toranjski put: 33. obljetnica ubojstva Vlade Laučana

Toranjski put: 33. obljetnica ubojstva Vlade Laučana

U organizaciji Udruge hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika, održana je komemoracija na Toranjskom putu, mjestu na kojemu su prije trideset i tri godine srpski teroristi ubili prvu žrtvu s područja Požeško-slavonske županije, hrvatskog policajca Vladu Laučana koji je prilikom obavljanja redovnog policijskog posla 9. lipnja 1991. godine mučki ubijen iz zasjede.

- Vladina žrtva, ali i žrtva svih hrvatskih branitelja nije se zaboravila i nikada se neće zaboraviti dok je nas, njihovih suboraca, a vjerujem i naših potomaka - rekao je Miroslav Ivančić, predsjednik udruge.

Uz obitelj Vlade Laučana, počast su odali predstavnici braniteljskih udruga gradova Pakraca i Lipika, zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha, gradonačelnica Grada Pakraca Anamarija Blažević, načelnik PP Pakrac i izaslanik ministra unutarnjih poslova Robert Hrastić, Ivana Feltrin, djelatnica Centra za psihosocijalnu pomoć u Domu hrvatskih branitelja u Pakracu i izaslanica ministra hrvatskih branitelja te Ivo Đaić, predsjednik Udruge hrvatske policije branitelja Daruvara  ́91.

Gradonačelnica Blažević zahvalila je Udruzi hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika koji organizacijom komemoracija pozivaju na odavanje počasti hrvatskim braniteljima.

- To je najmanje što možemo učiniti, pokloniti se svakoj žrtvi Domovinskog rata, a osobito Vladi Laučanu koji je bio prva žrtva i na mučki način ubijen je na svom poslu. Oni su dali ono najvrjednije što su imali, svoje živote i zaslužni su za našu Domovinu, za Republiku Hrvatsku i za sve ono što mi danas baštinimo, zbog toga im treba odati počast u svakom mjestu njihove pogibije - rekla je Blažević.

Nakon polaganja vijenaca ispred spomen obilježja molitvu je predvodio velečasni Jozo Zorić.  

Foto: pakrackilist.hr