Alati za pristupačnost

Službene internet stranice Požeško-slavonske županije

Započeo jubilarni 30. dječji tamburaški festival Cvjetići glazbe

Započeo jubilarni 30. dječji tamburaški festival Cvjetići glazbe

Lipanj u Pleternici prepun manifestacija za sve uzraste, započeo je programom u kojemu su glavni akteri oni najmlađi, a prigodno i jubilarni trideseti dječji tamburaški festival Cvjetići glazbe započeo je pozdravnim govorom dječje gradonačelnice Grada Pleternice Rafaele Adžidović.

Prva večer ove godine je interpretacijsko-retrospektivnog karaktera te su izvedene pjesme s prošlogodišnje autorske večeri, uz neke dobro poznate tamburaške hitove. 

- Sve što smo si zacrtali prošle godine to smo i ostvarili. Prošle godine smo imali 16 izvođača, ove godine je njih 26 što je stvarno velika brojka na koju smo iznimno ponosni -  rekao je Valentin Petranović, predsjednik Glazbenog društva Cvjetići glazbe istaknuvši kako će druge večeri posjetitelji moći uživati u 15 novih autorskih skladbi.

Požeško-slavonska županica Antonija Jozić podsjetila je kako se radi o jedinom dječjem tamburaškom festivalu u Hrvatskoj pohvalivši tradiciju koja se njeguje dugih trideset godina.

- Kada govorimo o trideset godina, govorimo o periodu kada su neki od nas išli u osnovnu školu, srednju školu, neki su možda stvarali obitelji, a ova dječica koja trče po trgu nisu se još rodila. U to vrijeme Katarina, Marina i Monika započele su jednu lijepu priču koju su podržali Goran i Mario te trideset godina kasnije i dalje svjedočimo da je Pleternica centar tamburaške glazbe i grad koji jedini ima dječji festival tamburaške glazbe. Hvala vam na svemu što ste činili svih ovih godina i hvala i vama koji ste to prepoznali, Valentine tebi, Gradu Pleternici i gradonačelnici što ste nastavili njegovati ovu tradiciju. Izuzetno me veseli što je tamburaška glazba iz godine u godinu sve popularnija, veseli me da smo na Trgu bećarca, u blizini Muzeja bećarca i uistinu sam sretna što ćemo večeras uživati u retrospektivi pjesama Cvjetića glazbe i tamburaškoj glazbi koju će izvoditi naši najmlađi -  rekla je Jozić.