Alati za pristupačnost

Službene internet stranice Požeško-slavonske županije

Bjelovarsko-bilogorska županija proslavlja svoj dan

Bjelovarsko-bilogorska županija proslavlja svoj dan

U prigodi Dana Bjelovarsko-bilogorske županije održana je svečana sjednica Županijske skupštine na kojoj su dodijeljena javna priznanja zaslužnim građanima i organizacijama.

Domaćini svečane sjednice bili su predsjednik Županijske skupštine Slavko Došen i bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić, a među ostalima, sjednici su prisustvovali i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić, županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić, obnašatelj dužnosti župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić te umirovljeni general Mladen Markač.

Nakon kratkog videozapisa kojim je dan presjek proteklog razdoblja, župan Marko Marušić istaknuo je kako se dobre ideje zahvaljujući europskim fondovima i potpori Vlade Republike Hrvatske ubrzano ostvaruju.

- Mogli ste vidjeti da radimo na svim područjima iz naše nadležnosti, od zdravstva, obrazovanja, poljoprivrede, gospodarstva, prostornog uređenja do kulture i sporta. Trudimo se raditi sustavno i u skladu s našim planom razvoja. Želimo biti županija očuvanog okoliša, tradicije i kulturne baštine, usmjerena zelenom razvoju. Težimo razvoju ljudskih resursa i učinkovitom upravljanju radi postizanja gospodarske konkurentnosti i visoke kvalitete življenja - istaknuo je Marušić.

Važnost daljnje suradnje između županijske uprave i Vlade Republike Hrvatske naglasio je izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić.

- Prvi mandat na vlasti rezerviran je za planiranje projekata i rješavanja zatečenih problema, u drugom mandatu postajemo jači, snažniji i vidljiviji. Uz sve projekte koje ste danas ovdje spomenuli, siguran sam da će Bjelovarsko-bilogorska županija imati pravi i jaki zamah u idućem mandatu. Ono što morate znati jest to da će vam Vlada Republike Hrvatske i dalje biti partner u svim projektima – istaknuo je Anušić.

Kako je napredak u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji vidljiv naglasio je i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

- Kao Bjelovarčaninu, uvijek mi je posebno drago doći u Bjelovar, posebno u ovako svečanim trenucima. Vidljiv je taj pozitivan trend, pozitivan razvoj Bjelovarsko-bilogorske županije. Sjećam se sličnih obilježavanja kada smo govorili o problemima, dugovima i nezaposlenosti, kada smo zazivali središnju vlast da ponudi i omogući više sredstava. Danas svjedočimo razvoju koji je bez presedana i usudim se reći da ga nismo takvog  u povijesti imali prilike vidjeti – rekao je Jandroković.