Alati za pristupačnost

Službene internet stranice Požeško-slavonske županije

KUD Berda domaćin 14. smotre folklora "Dođi diko večeras na sijelo"

KUD Berda domaćin 14. smotre folklora "Dođi diko večeras na sijelo"

Kulturno-umjetničko društvo Berda iz Brestovca bilo je domaćin 14. smotre folklora „Dođi diko večeras na sijelo“ koja je ove godine, uz domaćine, okupila pet društava i jednu vokalnu skupinu, a održala se pod pokroviteljstvom Općine Brestovac, Požeško-slavonske županije i Turističke zajednice Zlatni Papuk.

Riječi dobrodošlice sudionicima i posjetiteljima u sportskoj dvorani  Osnovne škole Dragutina Lermana uputili su Danijela Petrinić, predsjednica KUD Berda i pročelnik Općine Brestovac Bojan Petrović te je potom zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha otvorio smotru.

- Brestovac nas ovom smotrom i nastupom folkloraša ponovno oduševljava, a raduje vidjeti da je Kulturno umjetničko društvo Berda sve uspješnije, brojnije i uvježbanije – istaknuo je Troha. 

Uz domaćine, u programu su nastupili Muška vokalna skupina „Bećarine” iz Đakova, KUD „Kraluš” Stupnik, KUD „Zvonko Galović – Nona” Tompojevci, KUD „Mijo Stuparić” Velika Ludina, KUD Slavko Janković” Šiškovci i KUD „Požeška dolina” Požega.

Foto: pozeska-kronika.hr