Alati za pristupačnost

Službene internet stranice Požeško-slavonske županije

Ressler: „U Europskom parlamentu pokušavamo predstaviti sve ono što pruža Požeško-slavonska županija“

Ressler: „U Europskom parlamentu pokušavamo predstaviti sve ono što pruža Požeško-slavonska županija“

Prilikom posjeta Požeško-slavonskoj županiji, zastupnik u Europskom parlamentu Karlo Ressler obišao je neke od turističkih sadržaja županije, kako one koji već ugošćavaju posjetitelje, tako i one na kojima traju aktivni radovi.

Obnovljene Narodne kupke u sklopu Toplica Lipik koje su nedavno otvorile vrata, projekt rekonstrukcije hotela Fontana koji će predstavljati snažan iskorak u zdravstveni turizam, Spahijski podrum koji će postati jedinstveni hibrid muzeja i knjižnice te Muzej bećarca kroz koji je od otvorenja prošlo 18 tisuća posjetitelja, predstavljaju raznolike bisere turističke ponude Požeško-slavonske županije, a realiziraju se uz pomoć europskih sredstava.

- Zastupnik u Europskom parlamentu Karlo Ressler posjetio je Centar za umjetnu inteligenciju Lipik, ali i subjekte druge priče koju pričamo u našoj županiji, a to je priča o turizmu i njegovom razvoju uz korištenje europskih sredstva. Želimo pokazati i dokazati da Požeško-slavonska županija ima potencijal razvoja kontinentalnog i održivog turizma. Izuzetno smo zahvalni zastupniku Ressleru na svakoj ruci podrške koja je došla iz Europskog parlamenta i to ne samo u smislu korištenja europskih fondova, nego i na prijateljskom odnosu prema cijeloj Požeško-slavonskoj županiji – rekla je Jozić.

Ressler je istaknuo kako je viđeno na području Požeško-slavonske županije odličan primjer korištenja mogućnosti koje članstvo u Europskoj Uniji pruža.

- U Europskom parlamentu pokušavamo predstaviti sve ono što pruža Požeško-slavonska županija. Razvoj turizma odvija se na način na koji se odvija uz pomoć europskih fondova i zaista veseli vidjeti da se u Lipiku, Pakracu i Pleternici, gradovima koje smo obišli, mnoge pozitivne ideje oplemenjuju i pretvaraju u realnost – istaknuo je Ressler.

Valja spomenuti kako je u ožujku ove godine, a u organizaciji Ureda zastupnika Karla Resslera, Muzej bećarca predstavljen na konferenciji u Bruxellesu.