Alati za pristupačnost

Službene internet stranice Požeško-slavonske županije

Prijem za udomitelje: „Prije svega vi ste hrabri i dobri ljudi“

Prijem za udomitelje: „Prije svega vi ste hrabri i dobri ljudi“

Nacionalni dan udomiteljstva u Hrvatskoj je po prvi put obilježen prošle godine sa željom da se istakne važnost  i uloga koju udomitelji imaju u skrbi o najranjivijim skupinama građana.

Cilj je potaknuti građane i lokalnu zajednicu na pružanje podrške udomiteljima, ali i na aktivno uključivanje u pružanje socijalne usluge smještaja u udomiteljskoj obitelji. S istim ciljem ove godine obilježavanju se pridružila i Požeško-slavonska županija prigodnim prijemom za udomitelje u Velikoj županijskoj vijećnici.

Antonija Kolesarić ispred Zavoda za socijalni rad istaknula je kako je više potreba za socijalnom uslugom, no što je trenutno udomitelja zbog čega je važna promocija udomiteljstva i vrijednosti udomiteljskih obitelji.

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je 25 aktivnih udomitelja, od čega je 12 udomitelja za djecu i 13 za odrasle, a ukupno je u udomiteljskim obiteljima smještena 71 osoba.

Od prošle godine, pri Zavodu za socijalni rad u Požeško-slavonskoj županiji ustrojen je i tim za udomiteljstvo. Okupljene udomitelje pozdravile su predstojnica Zavoda za socijalni rad Kristina Balenović i predstojnica Obiteljskog centra Mirjana Jugović.

- Čestitam svim udomiteljicama i udomiteljima Nacionalni dan udomiteljstva jer ovo je vaš dan. Zahvaljujem što ste nesebično otvorili svoja srca i domove svim našim korisnicima, od onih najmanjih do onih odraslih i najstarijih kojima je jednako potreban vaša i naša pomoć. Iskreno se nadam da će iduće godine, kada se ponovo okupimo, ova vijećnica biti premala za broj udomitelja - naglasila je Balenović.

U ime Požeško-slavonske županije, zahvalu i čestitke uputio je zamjenik požeško-slavonske županice, Ferdinand Troha.

- Govorit ću iz srca, čestitajući vam vaš dan istovremeno vam se divim jer ste prije svega hrabri i dobri ljudi. Kada netko ima te dvije osobine, vjerujem da i ovako zahtjevan posao kao što je udomiteljstvo, nije teško obavljati – istaknuo je Troha.

Foto: rva.hr