Alati za pristupačnost

Službene internet stranice Požeško-slavonske županije

Martina Hodak iz Obrtničke škole Požega dobitnica je Nagradnog natječaja „Vozačka dozvola“

Martina Hodak iz Obrtničke škole Požega dobitnica je Nagradnog natječaja „Vozačka dozvola“

Nakon provedenog nagradnog natječaja „Vozačka dozvola“, Savjet mladih Požeško-slavonske županije održao je dodjelu nagrade koja je u prvom redu namijenjena nagrađivanju izvrsnosti učenika srednjih škola Požeško-slavonske županije, a izabrani kandidat osvaja sufinanciranje troškova osposobljavanja za vozačku dozvolu B kategorije.

Na dodjeli održanoj u Coworking centru Panora, predsjednica Savjeta mladih Požeško-slavonske županije, Lara Mandić, upoznala je kako su škole dostavile ukupno šest prijava, a prilikom vrednovanja, osim ocjena, u obzir su uzeti i uspjesi na natjecanjima, izvannastavne aktivnosti i općenito isticanje učenika tijekom školovanja.

- Hvala školama što se svake godine odazovete na ovu aktivnost koja je nama izuzetno važna jer njome nagrađujemo izvrsnost i trud koje vaši učenici pokazuju. Kao i svake godine izbor je jako težak i svake godine jedan učenik bude za nijansu bolji od ostalih – rekla je Mandić.

Ideju nagradnog natječaja podržala je i požeško-slavonska županica Antonija Jozić.

- Ovo je treća godina da Savjet mladih Požeško-slavonske županije provodi ovu aktivnost. Kada su ju predložili izgledalo je to kao sjajna ideja i vjerujem da ćemo ponovno svjedočiti veselju pobjednika, a ove godine osigurali smo i utješne nagrade – rekla je Jozić.

Ove godine, pobjednica nagradnog natječaja Vozačka dozvola 2024. je učenica Obrtničke škole Požega Martina Horak.

Martina Horak je učenica 4.a razreda, zanimanje modni tehničar, a osim izvrsnog uspjeha u nastavi, istaknula se izvannastavnim aktivnostima i volonterskim radom. Ove godine sudjelovala je i na državnom natjecanju za strukovne škole WorldSkills te će u rujnu sudjelovati i na Svjetskom natjecanju koje će se održati u Lyonu. Inače, Martina je korisnica Đačkog doma pa je tako njeno zalaganje zapaženo i na Domijadi gdje je osvojila drugo mjesto, a zanimljivo je da dolazi iz mnogobrojne obitelji sa sedmero braće i sestara, istaknula je prilikom dodjele školska psihologinja Iva Zrinščak.