Alati za pristupačnost

Službene internet stranice Požeško-slavonske županije

U Velikoj održana 32. Međunarodna smotra folklora „Čuvajmo običaje zavičaja“

U Velikoj održana 32. Međunarodna smotra folklora „Čuvajmo običaje zavičaja“

Trodnevna manifestacija „Čuvajmo običaje zavičaja“ u Velikoj završena je prikazom bogatstva tradicije na istoimenoj međunarodnoj smotri folklora koja se održala u organizaciji Kulturno umjetničkog društva “Ivan Goran Kovačić”, Turističke zajednice Zlatni Papuk i Općine Velika.

Na samom početku manifestacije koja broji 32 godine postojanja, prisutne su pozdravili predsjednik KUD-a domaćina Bernard Grujić, predsjednica Općinskog vijeća Anamarija Sikirić te zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha.

- Ponovno smo na još jednoj, ovaj put 32. Međunarodnoj smotri folklora u Velikoj. Ovo je jedna od bolje organiziranih smotri folklora u našoj županiji, smotra koja ima međunarodni karakter i usudio bih se reći da su Veličani davno prije sada već popularnih međunarodnih i regionalnih suradnji, prepoznali potrebu da Hrvate iz okolnih država pozovu da se prikažu u svojoj ljepoti i raskoši - rekao je Troha.

Ove godine, uz domaćine KUD Ivan Goran Kovačić iz Velike, domaće mažoretkinje i mališane iz veličkog dječjeg vrtića program su obogatili gosti iz Hrvatske i inozemstva i to HKUD „Matija Gubec” Tavankut, HKUD „Dubrave” Aladinići, Hrvatska izvorna grupa Budimpešta, KUD „Klokotič” Rumunjska, RKUD „Rudar” Raša, KUD „Šijaci” Biškupci, KUD „Orljava” Pleternica, Češka beseda Kaptol, KUU „Miljevci“ te KUD „Jasen“ Šaptinovci.

Foto: incerummedia.hr