Alati za pristupačnost

Službene internet stranice Požeško-slavonske županije

Najduži stol u Veliku privukao brojne posjetitelje

Najduži stol u Veliku privukao brojne posjetitelje

Trinaesto izdanje Najdužeg stola koji se održava u sklopu trodnevne manifestacije “Čuvajmo običaje zavičaja” u Veliku je privukao brojne posjetitelje koji su imali priliku kušati delicije kod šezdesetak izlagača, kako onih iz Hrvatske, tako i kod izlagača pristiglih iz Budimpešte, Raše, Bosne i Hercegovine te Vojvodine.

- Jako smo sretni što nam dođu prijatelji iz susjednih zemalja. Svake godine dođu i neki novi pa se uvijek vrate u idućim godinama. To je nama najveće zadovoljstvo, da lokalni stanovnici i ljudi iz drugih krajeva prepoznaju našu manifestaciju – rekao je Tomislav Galić, direktor Turističke zajednice Zlatni Papuk.

Županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić prilikom obilaska izlagača istaknula je značaj ove jedinstvene manifestacije za turizam županije.

- Trinaesta po redu manifestacija u Veliku je privukla veliki broj posjetitelja i prije službenog početka. Manifestacija je to koja pridonosi razvoju turizma na području Požeško-slavonske županije, a ako svemu tome dodamo investicije privatnog i javnog sektora, sigurna sam da će naša županija u budućnosti bilježiti sjajne turističke rezultate – rekla je Jozić.

Službeni početak manifestacije označen je zvukom topa Gradske straže Požega, a osim u vrhunskoj gastronomskoj ponudi, uživalo se i u odličnoj atmosferi koja se nastavlja i posljednjeg dana manifestacije, uz 32. Međunarodnu smotru folklora.

Foto: rva.hr