Alati za pristupačnost

Službene internet stranice Požeško-slavonske županije

Slovenski veleposlanik u nastupnom posjetu Požeško-slavonskoj županiji

Slovenski veleposlanik u nastupnom posjetu Požeško-slavonskoj županiji

Zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha tijekom nastupnog posjeta Požeško-slavonskoj županiji ugostio je veleposlanika Republike Slovenije u Hrvatskoj Nj.E. Gašpera Dovžana te ekonomskog savjetnika Dušana Pšeničnikoga.

Veleposlanikov posjet bio je prigoda za inicijalni sastanak, a među ostalim, bilo je govora i o turizmu koji Požeško-slavonska županija posljednjih godina razvija.  

Osim položaja, Hrvatsku i Sloveniju veže zajednička povijest čiji je značajan dio i dugogodišnja gospodarska suradnja. Istaknuto je, kako gledajući s različitih aspekata, postojeća suradnja dvije susjedne države ima potencijala za daljnjim napretkom.

- Uz jačanje kapaciteta za naše poljoprivrednike i gospodarstvenike vrlo nam je važno prezentirati ono što naša županija nudi, upravo kako bismo bili spona u otvaranju novih vrata za naše subjekte. Zahvaljujem veleposlaniku Nj.E. Gašperu Dovžanu na posjetu i nadam se da će ovaj inicijalni sastanak biti pokretač ekonomske i svake druge suradnje – rekao je zamjenik požeško-slavonske županice, Ferdinand Troha.