Alati za pristupačnost

Službene internet stranice Požeško-slavonske županije

Svečanom akademijom obilježeno 15 godina rada Katoličke osnovne škole u Požegi

Svečanom akademijom obilježeno 15 godina rada Katoličke osnovne škole u Požegi

Katolička osnovna škola u Požegi proslavlja petnaest godina rada i djelovanja te je tom prigodom u Dvorani svete Terezije Avilske održana svečana akademija na kojoj je prikazan put škole od same ideje za osnutkom.

U scenskom prikazu, učenici koji su utjelovili prošlost, sadašnjost i budućnost, podsjetili su na sve ono što je obilježilo proteklih petnaest godina. Uspjesi na županijskim i državnim natjecanjima, uspjesi na sportskim natjecanjima, zapaženi nastupi školskog zbora i brojni drugi rezultati i uspomene, a sve to pod zaštitom nebeskog zaštitnika Katoličke osnovne škole, svetog Josipa.

- Sveti Josip zaštitnik je Crkve, Domovine, očeva i naše škole. Njegov primjer evanđeoskih vrijednosti nastojimo promicati u školskoj zajednici kroz brojne aktivnosti kojima se ponosimo - rekao je učenik koji je utjelovio prošlost Katoličke osnovne škole u Požegi.

Uz sva postignuća istaknuto je kako Katoličku osnovnu školu čine osobe koje stoje iza njih, a trenutno školu čini 51 djelatnik i 316 učenika.

- Slavimo 15 godina naše Katoličke osnovne škole u Požegi, 15 godina bogatih iskustava, znanja i prijateljstva koji su oblikovali naše živote. Ovo je poseban dan za nas jer označava kontinuirani rast i razvoj, ne samo naše škole, nego i svake pojedine osobe koja je bila ili je dio naše školske zajednice. U temeljima naše škole je pogled na stvarnost koja dolazi iz kršćanskog iskustva, a ključni element, uz učitelje i učenike je obitelj kao prva i trajna odgojna zajednica – rekao je ravnatelj Frano Barišić, zahvalivši osnivaču požeškom biskupu msgr. Antunu Škvorčeviću kao i svim pojedincima koji su na bilo koji način dio kontinuiteta škole.

Kazavši kako je primarni cilj Katoličke osnovne škole pristup mladim ljudima, svečanoj akademiji nazočio je i požeški biskup msgr. Antun Škvorčević.

- Želio bih sasvim srdačno i svom iskrenošću zahvaliti svima koji su razumjeli što je to projekt škole naše Požeške biskupije, gdje smo željeli pristupiti mladim ljudima, ovima kod kojih otkrivamo zapravo jednu čudesnu stvarnosti. Djeco, kada vas pogledam odmah razumijem kakva ste vi dubina. Pitanje je koliko može stati u vas ljepote, jedna kila ili jedan metar, ili da odmah odgovorimo neizmjerno – rekao je biskup osvrnuvši se i na budućnost škole, istaknuvši  da ništa ne smije ograničavati dušu i srce, nego otvarati prostore da u njih i kroz njih silazi neizmjernost koju nazivamo Bog.