Alati za pristupačnost

Službene internet stranice Požeško-slavonske županije

Županica uručila ugovore vrijedne 56 tisuća eura: „Zajedništvo zapadnog i istočnog dijela županije pokazujemo i danas“

Županica uručila ugovore vrijedne 56 tisuća eura: „Zajedništvo zapadnog i istočnog dijela županije pokazujemo i danas“

Požeško-slavonska županica Antonija Jozić uručila je ugovore o dodjeli financijskih sredstava za programe i projekte udruga iz područja socijalne i humanitarne djelatnosti, prevencije i zaštite zdravlja te iz područja zaštite i promicanja vrijednosti i istine o Domovinskom ratu od interesa za Požeško-slavonsku županiju za 2024. godinu.

Nakon provedenog Javnog poziva, udrugama koje su ispunile uvjete odobrena su financijska sredstva ukupnog iznosa 56 tisuća eura. Konkretno, iz područja socijalne i humanitarne djelatnosti, prevencije i zaštite zdravlja za 41 projekt kojima su nositelji 34 udruge te iz područja zaštite i promicanja vrijednosti i istine o Domovinskom ratu od interesa za Požeško-slavonsku županiju za 2024. godinu 21 udruzi za 28 projekata.

- Veselim se svakom ovom ugovoru kojega ćemo danas dodijeliti i od srca vam svima hvala za sve što činite u okviru svojih udruga. Ovdje su danas udruge koje su proistekle iz Domovinskog rata, ali isto tako i udruge usmjerene humanitarno socijalnom radu, puno je korisnika, sredstava je prema tome manje, ali sigurna sam da ćemo iduće godine povećati sredstva i po jednom i drugom pozivu. S obzirom na to da radite dobre stvari na terenu na području Požeško-slavonske županije, smatram da zaslužujete u vremenu ispred nas da ti ugovori budu malo snažniji. Posebno me raduje da nam se konačno naše udruge s područja Pakraca i Lipika malo više javljaju na natječaje. Kada sam postala županica, na današnji dan prije tri godine, uočila sam da nam se zapadni dio županije slabije javlja na natječaje koje raspisuje Požeško-slavonska županija pa je bilo prijateljskog poticaja svima koji žive i rade na tom području. Svi smo mi jedno, svi smo mi zajedno i zapadni i istočni dio županije i to zajedništvo pokazujemo i danas – rekla je Jozić.

Dodjela ugovora održana je u konferencijskoj dvorani Coworking centra Panora u Požegi.

- U novom smo prostoru u Gradu Požegi, prostoru Coworking centra Panora u kojemu je među ostalim zamišljen i ovaj prostor za konferencije i raznorazna događanja pa mi se učinilo dobrim da vi koji ste korisnici naših sredstava budete ovdje i svjedočite onome u što je Požeško-slavonska županija ulagala u prethodnom periodu – rekla je Jozić.