Alati za pristupačnost

Službene internet stranice Požeško-slavonske županije

Jubilarni 20. Olimpijski festival dječjih vrtića Požeško-slavonske županije

Jubilarni 20. Olimpijski festival dječjih vrtića Požeško-slavonske županije

Dvadeseti Olimpijski festival dječjih vrtića Požeško-slavonske županije u Požegi je okupio mališane iz 11 vrtića s područja županije i preko 500 djece koji se natječu u malom nogometu i atletici te u sportu simpatičnog naziva – vrtku, rukometu u vrtićima, koji je prvi put uveden prošle godine.

Prije početka natjecanja vrtićance su pozdravili zamjenik gradonačelnika Požege Borislav Miličević i županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić koja je otvorila Olimpijski festival i uručila priznanja sudionicima.

- Čast i zadovoljstvo je biti ovdje na jubilarnom Olimpijskom festivalu dječjih vrtića naše županije i želim vam svima puno uspjeha u natjecanju. Pokažite ono najbolje, ono što su vas učile vaše tete u vrtićima. Vama koji ste s našom djecom kada smo mi na svojim radnim mjestima od srca jedno veliko hvala za svaki osmijeh koji im pružate i svaku ruku podrške koju im dajete, posebno u ovom segmentu uključivanja naše djece u sport – rekla je Jozić.

Organizatori natjecanja su Hrvatski olimpijski odbor i Požeški športski savez pod pokroviteljstvom Grada Požege, a na dvadesetom Olimpijskom festivalu dječjih vrtića Požeško-slavonske županije nastupili su DV „Radost“ Požega, DV „Kockica“ Lipik, DV „Maslačak“ Pakrac, DV Požega i to „Cvjetna livada“ i „Rudinska“, dogodine nadamo se i „Pod gradom“, DV Velika, DV „Svetog Leopolda Mandića“ Požega, DV „Šareni svijet“ Požega, DV „Tratinčica“ Pleternica (2 ekipe, Pleternica i Kuzmica), DV Jakšić, DV „Bambi“ Kaptol i DV “Grozdić” Kutjevo.

Prisegu Olimpijskog festivala u ime sve djece hrabro je izrecitirala Sara iz DV “Bambi” Kaptol.