Alati za pristupačnost

Službene internet stranice Požeško-slavonske županije

Županijska podružnica UHDDR-a Požeško-slavonske županije održala redovnu Izvještajnu skupštinu

Županijska podružnica UHDDR-a Požeško-slavonske županije održala redovnu Izvještajnu skupštinu

U Domu hrvatskih branitelja u Požegi održana je redovna Izvještajna skupština Županijske podružnice Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Požeško-slavonske županije kojoj su, uz članove, prisustvovali predstavnici drugih udruga proisteklih iz Domovinskog rata te zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha. 

- Vi ste dragovoljci Domovinskog rata, skupina ljudi koja je sebe stavila na raspolaganje i bez kalkulacije krenula u stvaranje slobodne Republike Hrvatske. To je jedna vrijednost koju uvijek iznova trebamo iznositi. Istaknut ću kako vi niste prisutni samo na obljetnicama iz Domovinskog rata, nego i na svim ostalim društvenim događanjima, radite to volonterski, darujući svoje slobodno vrijeme i to je isto razlog za zahvaliti vam - rekao je Troha.

Izvješće o radu u protekloj godini podnio je predsjednik Tomica Galović koji je istaknuo da je podružnica usmjerena održavanju dobrih odnosa i suradnje s udrugama proisteklih iz Domovinskog rata na nivou Požeško-slavonske županije, kao i s udrugama diljem Hrvatske. Članovi su i u proteklom periodu sudjelovali na obilježavanju obljetnica iz Domovinskog rata, odlaze na sportske igre UHDDR-a na državnom nivou i u drugim županijama, a i sami organiziraju sportske igre na koje dolazi desetak UHDDR-a iz cijele Hrvatske. Također, istaknuto je kako je županijska podružnica nositelj organizacije Dana hrvatskih branitelja Požeško-slavonske županije koji se obilježava 17. rujna kada je oslobođena današnja vojarna 123. brigade HV Požega.