Alati za pristupačnost

Službene internet stranice Požeško-slavonske županije

U Požegi održani Drugi sportski susreti hrvatskih katoličkih srednjih škola

U Požegi održani Drugi sportski susreti hrvatskih katoličkih srednjih škola

U organizaciji Nacionalnog ureda Hrvatske biskupske konferencije za katoličke škole i Katoličke gimnazije s pravom javnosti u Požegi održani su Sportski susreti učenika katoličkih srednjih škola u Republici Hrvatskoj. Uz domaćine iz Požege na susretu je sudjelovalo gotovo tristo srednjoškolaca iz Osijeka, Rijeke, Sinja, Splita, Slavonskog Broda, Virovitice, Zadra i Zagreba.

Na otvorenju natjecanja uz predstojnika Nacionalnog ureda za katoličke škole Ivicu Žuljevića i ravnatelja Katoličke gimnazije s pravom javnosti  Ivicu Bedeničića, riječi dobrodošlice uputili su i požeško-slavonska županica Antonija Jozić te gradonačelnik Grada Požege Željko Glavić.

- Dobro nam došli u Požegu i Požeško-slavonsku županiju koja je teritorijalno mala, ali ima burnu i bogatu povijest koju se nadam da ćete uspjeti barem malo istražiti tijekom boravka ovdje. Vi ste mladi ljudi koji ste budućnost Hrvatske. Sigurna sam da u svojim školama učite temeljne kršćanske vrijednosti, koje su obitelj, ljubav, Domovina i zajedništvo. Sigurna sam isto tako da sport zbog kojeg smo se susreli dodaje još jednu dimenziju, upravo vas uči da budete bolji, poštujete jedni druge, da igramo po pravilima i u konačnici ponovno svjedočimo zajedništvu. Neka vas taj duh zajedništva prati u sportskim susretima u kojima ćete se danas okušati - rekla je Jozić.

U Sportskoj dvorani Tomislav Pirc mladi sportaši su se ogledali u odbojci i stolnom tenisu, u Dvorani Sokol u Požegi nastupili su šahisti, u sportskoj dvorani Osnovne škole Dobriša Cesarić natjecali su se košarkaši, dok su natjecatelji u malom nogometu nastupili u pleterničkoj sportskoj dvorani Osnovne škole fra Kaje Adžića.

Svečanost zatvaranja natjecanja održana je u Dvorani svete Terezije, a pehare i medalje za prva tri mjesta dodijelili su predstojnik Nacionalnog ureda za katoličke škole Ivica Žuljević i ravnatelj Katoličke gimnazije iz Požege Ivica Bedeničić.

Dvodnevni susret, učenici katoličkih škola zaključili su zajedničkom molitvom u požeškoj katedrali.