Alati za pristupačnost

Službene internet stranice Požeško-slavonske županije

Sajam udruga i prvo Županijsko natjecanje u kuhanju lovačkog gulaša: „Čaglin je danas centar županije“

Sajam udruga i prvo Županijsko natjecanje u kuhanju lovačkog gulaša: „Čaglin je danas centar županije“

Uoči Dana Općine Čaglin održano je drugo izdanje Sajma udruga koje je okupilo brojne udruge s područja općine. Kako bi Općina Čaglin podigla organizacijsku ljestvicu još jedan nivo više, uz sajam je održano i prvo Županijsko natjecanje lovaca u kuhanju lovačkog gulaša.

- Ovu manifestaciju organizirali smo drugu godinu zaredom, mislim da smo organizaciju korektno odradili, a svima vama zahvaljujem na pomoći i pozivam vas da se i nagodinu nađemo na istom mjestu, na drugom županijskom, a možda i međužupanijskom natjecanju u kuhanju lovačkog gulaša  - istaknuo je Dalibor Bardač, načelnik Općine Čaglin.

Spremnost na doprinos ovakvim društvenim manifestacijama u ime sudionika prvog Županijskog natjecanja lovaca u kuhanju lovačkog gulaša iskazao je Branko Bertelović, predsjednik Županijskog lovačkog saveza.

- Podržavamo svaku ovakvu manifestaciju i uvijek smo spremni pomoći, posebno mi je drago da je ovdje danas i županica koja je uvijek s nama, uvijek pomaže lovačkim društvima i šire, na čemu joj se još jednom zahvaljujem i obećavamo da ćemo nagodinu doći u još većem broju -  rekao je predsjednik Županijskog lovačkog saveza, Branko Bertelović.

Prilikom dodjele nagrada najuspješnijima u pripremi gulaša, požeško-slavonska županica Antonija Jozić istaknula je kako je Čaglin zahvaljujući zajedništvu udruga i lovaca centar županije.

- S ponosom mogu reći da je danas Čaglin centar Požeško-slavonske županije sa svim ovim divnim ljudima koji su se okupili i sa zajedništvom koje svjedočimo. Iskrene čestitke načelniku i ujedno koristim priliku da svim žiteljima Čaglina čestitam Dan Općine Čaglin – rekla je županica Jozić.

Prema ocjeni stručnog povjerenstva najbolji lovački gulaš skuhala je ekipa Lovačkog društva „Dilj“ iz Buka, drugo mjesto pripalo je Lovačkom društvu „Seljak“ iz Jakšića, a treće Lovačkom društvu „Jelen“ iz Požege.