Alati za pristupačnost

Službene internet stranice Požeško-slavonske županije

Veliki korak za gospodarstvo i poljoprivredu: Agronom otvorio Agro centar u Pleternici

Veliki korak za gospodarstvo i poljoprivredu: Agronom otvorio Agro centar u Pleternici

Tvrtka Agronom u svom kontinuiranom radu, učinila je još jedan veliki iskorak važan za gospodarstvo i poljoprivredu cijele Požeško-slavonske županije. Nakon otvorenja Agro centra u Požegi, otvoren je i Agro centar unutar Poduzetničke zone u Pleternici.

Posebno valja istaknuti kako će se u sklopu Agro centra, uz maloprodaju, vršiti i otkup žitarica te dorada sjemena. Koliki će učinak investicija imati na poljoprivredu dovoljno govore sami kapaciteti, pri čemu su novi silosi kapaciteta preko 20 tisuća tona, sušara dnevnog kapaciteta tisuću tona, a ukupni kapacitet dorade sjemena je 5 tisuća tona.

Dražen Žiška, voditelj maloprodaje tvrtke Agronom, rekao je kako novotvoreni Agro centar u Pleternici sadrži široku standardnu ponudu usmjerenu poljoprivredi, uz ponudu građevinskog materijala koja predstavlja svojevrsno proširenje.  

- Iznimna mi je čast što smo okrugli osamdeseti objekt završili u našoj županiji i za naše ljude. Veliko hvala svim našim djelatnicima i svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta. Pozivamo sve da dođu i vide što nudimo – rekao je Žiška.

Predsjednik Uprave i osnivač Agronoma, Darko Aračić, istaknuo je kako je otvorenjem završen jedan veliki investicijski ciklus, no tu nije kraj. 

- Za mene je ovo osobno jako emotivan trenutak jer završavamo veliki investicijski ciklus u kojem smo kroz nekoliko godina investirali preko 25 milijuna eura u tvrtku. S ovim danom završavamo sve započete investicije, no tu nije kraj, ići ćemo i dalje. Ovo nam je osamdeseta maloprodaja po redu koju smo započeli prije nekoliko godina i otprilike se poduplao i planirani broj zaposlenika i troškovi. Ovdje je zaposleno 53 ljudi, a investicija je između 10 i 11 milijuna eura – rekao je Aračić.

Gradonačelnica Grada Pleternice Marija Šarić, istaknula je kako se ne radi samo o velikoj investiciji za tvrtku Agronom, nego i za Grad Pleternicu i okolicu.

- Ne samo da je ovo velika investicija za tvrtku Agronom, nego je izuzetno velika i važna za područje cijeloga našeg grada, a i šire. Čestitam na ovom pothvatu i nadam se da je Grad Pleternica barem malo pomogao u ovom koraku, bilo kroz mjere, bilo kroz podršku, a stojimo na raspolaganju i dalje. Mi smo grad prijatelj poduzetnika i volimo to reći jer smo orijentirani poduzetnicima. Kada poduzetnici dođu na vrata mi se trudimo ostaviti sve naše poslove jer uvijek je prioritet novo radno mjesto za našu zajednicu – rekla je Šarić.

Čestitke na učinjenom iskoraku uputila je i županica Požeško-slavonske županije, Antonija Jozić, istaknuvši da je otvorenje Agro centra, uz ostale investicije u okruženju, dokaz opravdanog ulaganja u poduzetničke zone.

- Čast mi je svjedočiti ovom velikom događaju za Grad Pleternicu, ali i cijelu Požeško-slavonsku županiju. Razgovarali smo maloprije o početcima i sjećam se kada je tvrtka Agronom kupila zemljište, kada se razgovaralo o ovoj investiciji koja će ovdje biti, govorili smo o 20 do 25 radnih mjesta što se meni tada činilo puno. Danas govorimo o 53 radna mjesta i na tome čestitam. Govorilo se o investiciji od 4 milijuna eura, a danas je to preko 10 milijuna eura. Posebno čestitam na svemu što činite za razvoj gospodarstva i poljoprivrede na području Požeško-slavonske županije i svih drugih županija gdje ste prisutni, na prijateljskom odnosu s kooperantima i suradnicima i na velikom timu koji je uspješan i ide u nove pobjede. Čestitke još jednom i hvala na velikoj podršci koju je dao Grad Pleternica. Ova Poduzetnička zona često je bila predmet kritika kada su se ulagala sredstva, ali ovakve investicije i investicije oko nas na području zone dokazuju da je svako ulaganje bilo opravdano – rekla je Jozić.