Alati za pristupačnost

Službene internet stranice Požeško-slavonske županije

130 vrsnih tamburaša i tamburašica na desetom Međunarodnom natjecanju u Požegi

130 vrsnih tamburaša i tamburašica na desetom Međunarodnom natjecanju u Požegi

Glazbena škola Požega bila je domaćin jubilarnog desetog Međunarodnog natjecanja tamburaša na koje su natjecatelji pristigli iz 26 škola te s dvije glazbene akademije, a osim iz hrvatskih gradova, natjecatelji su doputovali i iz Banja Luke, Sombora i Subotice.

Natjecanje je organizirano u suradnji s Hrvatskom glazbenom udrugom „Festival bunjevačkih pisama“, a učenici osnovnih i srednjih glazbenih škola, umjetničkih škola te studenti glazbe, natjecali su se u kategorijama solista, u disciplinama brač i bisernica te u kategoriji komornih tamburaških sastava.

Ravnatelj Glazbene škole Požega, Alen Kovačević, izrazio je zadovoljstvo jer se radi o najbrojnijem izdanju dosad.

- Ovogodišnje izdanje najposjećenije je, nismo još imali tako veliki broj prijava, što nas čini izuzetno ponosnima. Gotovo 30 osnovnih, srednjih i umjetničkih škola dolazi s učenicima koji će se predstaviti kao solisti te kao članovi komornih sastava – rekao je Kovačević, uz što valja istaknuti da su učenici škole domaćina ostvarili zapažene rezultate.

Trodnevno natjecanje otvorio je zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha, iskazavši ponos jer se natjecanje održava baš u Požegi.

- Uistinu smo ponosni što je ovo međunarodno natjecanje tamburaša u našem gradu. Ponosimo se i našom glazbenom školom koja je iz tjedna u tjedan domaćin vrhunskih glazbenih zbivanja. Tambura i tamburaši za nas su više od glazbe, oni su dio našeg identiteta. Zato mi je drago da glazbene škole, ne samo u Hrvatskoj već i u susjedstvu, njeguju ovaj glazbeni izričaj i instrument - rekao je Troha.

Foto: Glazbena škola Požega