Alati za pristupačnost

Službene internet stranice Požeško-slavonske županije

Inovacijski i coworking centar Panora uskoro očekuje prve stanare

Inovacijski i coworking centar Panora uskoro očekuje prve stanare

Po završetku radova na adaptaciji prostora, uređenje i opremanje Inovacijskog i coworking centra Panora u Požegi privodi se kraju, a samim time uskoro se očekuju i prvi stanari.

Podsjetimo, Inovacijski i coworking centar bit će smješten u zgradi Podravske banke koju je Požeško-slavonska županija kupila u lipnju 2022. godine, a rekonstrukcijom će postati središte razvoja gospodarske klime Grada Požege i županije.

- Zadovoljni smo jer se radovi privode kraju i time će ovaj prostor uskoro biti u službi poduzetnika kako smo i najavili. Otvorenje nas očekuje odmah po završetku opremanja i već sada koristim priliku da pozovem sve poduzetnike na korištenje usluga koje će im biti stavljene na raspolaganje - rekla je županica Antonija Jozić, prilikom obilaska centra.  

Novouređena zgrada sadrži uredske prostore, konferencijske dvorane i pomoćne prostore nužne za nesmetano obavljanje aktivnosti poduzetnika, digitalnih nomada i drugih korisnika. Od infrastrukturnog rješenja do savjetodavnih usluga, koncept coworking centra pružit će sve potrebne resurse na jednom mjestu, s obzirom na to da će centar ujedno biti sjedište županijske razvojne agencije Panora i drugih ustanova koje obavljaju poslove od značaja za cijelu županiju.

Valja istaknuti da je Požeško-slavonska županija sredstva za sufinanciranje osigurala iz Programa podrške gospodarskoj revitalizaciji Slavonije, Baranje i Srijema pri Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u ukupnom iznosu 796.336,85 eura.

- Zahvaljujem Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije koje je u skladu s Programom Vlade Republike Hrvatske pokrenulo ovaj program usmjeren poticanju razvoja gospodarskih aktivnosti na području pet slavonskih županija. Velika je to podrška našem izvornom proračunu i zahvaljujem na potpori, kako u ovakvim projektima usmjerenih jačanju gospodarstva, tako i u svim drugim projektima koje provodimo - zaključuje Jozić.