Alati za pristupačnost

Službene internet stranice Požeško-slavonske županije

Pripadnici žurnih službi i operativnih snaga civilne zaštite pokazali visoku razinu spremnosti

Pripadnici žurnih službi i operativnih snaga civilne zaštite pokazali visoku razinu spremnosti

Iza pripadnika žurnih službi i operativnih snaga civilne zaštite izuzetno je burna subota, ali na svu sreću, bila je takva zbog izvedene dvosatne vježbe kojom su prikazali spremnost prilikom obrane od poplava te traganja i spašavanja u urbanim poplavama.

Nadasve intenzivna združena terenska vježba upriličena je na ribnjaku Športskog ribolovnog društva Londža u Zarilcu, a povodom Međunarodnog dana civilne zaštite koji se obilježava 1. ožujka.

Vježba je odrađena kao provjera osposobljenosti i koordinacija operativnih snaga u slučaju poplava koje su zahvatile područje ribnjaka, provjera kontrole kretanja u poplavljenom području, spašavanje na vodi, spašavanje s visine, potraga za nestalim osobama, pružanje medicinske i psihološke pomoći.

Kako su uistinu spremni na promptne reakcije pokazalo je osamdesetak pripadnika žurnih službi i operativnih snaga civilne zaštite na čemu su im čestitali i zahvalili načelnik Općine Čaglin Dalibor Bardač, gradonačelnica Grada Pleternice Marija Šarić te županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić.

- Čast i zadovoljstvo je pozdraviti vas danas ovdje gdje ste pokazali čime mi to kao županija raspolažemo kada govorimo o tehnici, ali ono što je najvažnije kada govorimo o ljudima koji su u svakom trenutku spremni uskočiti u pomoć. Nažalost živimo u vremenima u kojima ovakvih ugroza ima. Pomalo, kroz vrijeme i oni koji pomažu i u požarima i u poplavama pomažu i u nekim drugim ugrozama koje se događaju na području naše županije. Hvala svima vama koji u bilo kojem trenutku dana, tjedna, mjeseca i godine uskačete, pomažete i spašavate živote i imovinu naših sugrađana i svima vama čestitam Međunarodni dan civilne zaštite – rekla je Jozić.

U ime Službe civilne zaštite Požega koja zajedno s Gradom Pleternicom i Općinom Čaglin stoji iza organizacije združene vježbe, zahvale je uputio voditelj Slavko Marinac, istaknuvši kako se nada da će i idući susreti biti potaknuti vježbama, a što manje kriznim situacijama.