Alati za pristupačnost

Službene internet stranice Požeško-slavonske županije

Predsjednik Vlade Županije Posavske u radnom posjetu Požeško-slavonskoj županiji

Predsjednik Vlade Županije Posavske u radnom posjetu Požeško-slavonskoj županiji

Požeško-slavonska županica Antonija Jozić održala je radni sastanak s predsjednikom Vlade Županije Posavke Đurom Topićem i ravnateljem Ureda za razvoj i europske integracije Županije Posavske Markom Vukićem.

S obzirom na to da je u prosincu 2022. godine Bosni i Hercegovini dodijeljen status zemlje kandidatkinje za članstvo u Europskoj uniji, delegacija je Požeško-slavonsku županiju posjetila s ciljem pronalaska mogućnosti buduće suradnje na prekograničnim projektima.

- Hrvatska je s Bosnom i Hercegovinom tradicionalno prijateljska država i smatramo da se to prijateljstvo, uz sredstva koja su dostupna za realizaciju prekograničnih projekata, itekako može iskoristiti u gospodarskom razvoju obje zemlje. Na području Požeško-slavonske županije već imamo primjera uspješne realizacije takvih projekata i zato su naša vrata otvorena za nova partnerstva i jačanje odnosa sa županijama iz Bosne i Hercegovine – istaknula je Jozić.

Osim inicijative prekograničnog partnerstva na nadolazećim natječajima Europske unije i onima Ministarstva regionalnog razvoja i Europske unije, na sastanku je najavljen i studijski posjet djelatnika Ureda Županije Posavske, na tragu osnivanja tamošnje agencije za razvoj i učenja na primjeru realiziranih projekata Požeško-slavonske županije.