Alati za pristupačnost

Službene internet stranice Požeško-slavonske županije

Aktivni i u mirovini: 21. pjevački susreti umirovljenika naše županije

Aktivni i u mirovini: 21. pjevački susreti umirovljenika naše županije

Nakon nedavno održanih sportskih igara u Jakšiću, pripadnici treće životne dobi nastavili su istim tempom i to u glazbenom ritmu. U Požegi su održani 21. pjevački susreti umirovljenika županije koji su okupili nekoliko stotina umirovljenika, članova matica gradova i općina.

U dobrom raspoloženju, svoje pjevačke vještine pokazali su MU Grada Pleternice, MU Orljava Brestovac, MU Općine Brestovac, MU Grada Kutjeva, MU Općine Jakšić, MU Općine Velika, MU Vetovo, MU Grada Požege i MU Općine Čaglin. Domaćin ovogodišnjih susreta bila je Matica umirovljenika Grada Pleternice čiji su članovi otvorili susrete izvedbom himne Republike Hrvatske.

Okupljene umirovljenike i njihove goste na samom početku je pozdravio Nediljko Nenadić, predsjednik Matice umirovljenika Požeško-slavonske županije.

-Želim vam da se danas ugodno osjećate na našim susretima i ovim putem se zahvaljujem Matici umirovljenika Grada Pleternice na uloženom trudu, zahvaljujem svim sudionicima koji su uložili vrijeme u pripreme i dolazak, a zahvaljujem se i našoj županici koja nas uvijek podupire. Ove godine našu županiju na Smotri hrvatskih glazbenih susreta umirovljenika zastupa Matica umirovljenika Grada Požege te vam ovim putem želim puno sreće i da dostojno predstavljate nas i našu županiju na smotri u Jastrebarskom -  rekao je Nenadić. 

Pleternička gradonačelnica Marija Šarić uputila je zahvale umirovljenicima na tome što svojim aktivnostima stvaraju sadržaje u kojima uživaju sve generacije. Istaknula je kako su ovakvi susreti odlična prilika mlađim generacijama za učenje vrijednih životnih lekcija.

Ovogodišnje 21. pjevačke susrete otvorila je županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić, a priliku je iskoristila kako bi zahvalila najiskusnijim članovima zajednice na jednakoj aktivnosti tijekom radnog vijeka i po njihovom umirovljenju.

- Uistinu mi je čast biti ponovno s vama u Požegi u tjednu u kojemu proslavljamo Međunarodni dan starijih osoba, a nakon prošlotjednog druženja na sportskim susretima u Jakšiću. Ovdje bih vam ponovila istu zahvalnost. Hvala vam na svemu onome što ste tijekom radnog vijeka radili na svojim radnim mjestima za svoje obitelji i zajednicu i što ste stvarali društvo u kojemu mi mlađi baštinimo trag koji ste nam ostavili. Isto tako, hvala vam na zajedništvu koje pokazujete i danas kada u svojim umirovljeničkim danima ne mirujete, nego ste aktivni dionici na području svih jedinica lokalne samouprave – rekla je Jozić.

Istaknula je kako je ponosna što Požeško-slavonska županija dugi niz godina bilježi dobru suradnju s maticama umirovljenika te kako županija nastavlja podupirati sve programe koje gradovi i općine provode u cilju osiguravanja dostojanstvenog starenja.

- Zahvalila bih se i gradovima i općinama što kroz projekt Zaželi i niz drugih projekata osiguravaju aktivnosti u kojima vi rado sudjelujete. Već dugi niz godina Vlada Republike Hrvatske brine o umirovljenicima, bilježimo rast prosječnih mirovina za preko 50 posto i preko 60 posto rasta one najmanje mirovine. Uvedena je i nacionalna naknada za one koji nisu uspjeli ostvariti godine staža da bi došli u poziciju da budu umirovljenici, omogućeno je korištenje obiteljske naknade uz vašu mirovinu, ovaj mjesec je ponovno najavljen dodatak za umirovljenike, a tu je i Nacionalni plan oporavka i otpornosti te niz programa i projekata koji za cilj imaju podizanje kvalitete života naših najiskusnijih članova zajednice – rekla je Jozić.