Alati za pristupačnost

Službene internet stranice Požeško-slavonske županije

130 godina DVD-a Kaptol: „Budite ponosni što ste očuvali ono što su vaši očevi i djedovi osnivali“

130 godina DVD-a Kaptol: „Budite ponosni što ste očuvali ono što su vaši očevi i djedovi osnivali“

Dobrovoljno vatrogasno društvo Kaptol proslavilo je visokih 130 godina neprekidnog rada. Duga povijest prikazala kroz nekoliko minuta referata dokaz je da današnjih 31 operativac i 60 ispitanih vatrogasaca, na čelu s predsjednikom Tomislavom Golićem, nastavljaju koračati tamo gdje su stali njihovi osnivači.

Na proslavi jubileja DVD-a Kaptol, slavljenicima su se pridružila brojna prijateljska društva, predstavnik Hrvatske vatrogasne zajednice Mario Starčević, predsjednik Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije Dragutin Žnidarec, predsjednik Vatrogasne zajednice Požeštine Ivan Baša, Slavko Marinac, načelnik službe Civilne zaštite, požeško-slavonska županica Antonija Jozić te načelnik Općine Kaptol Mile Pavičić.

I sam pripadnik vatrogasnih redova, načelnik Općine Kaptol Mile Pavičić iskazao je zahvale sveprisutnim vatrogascima, istaknuvši kako kaptolačkim vatrogascima treba ispod deset minuta za izlazak na intervenciju u svakom naselju.

- Prožeti smo jedni s drugima i općina i vatrogasci su jedno neraskidivo tkivo. Općina je stajala uz vatrogasce prije 130 godina kad se društvo osnivalo, a jednako snažno stoji uz vas i danas. Izuzetno sam ponosan da našim vatrogascima treba ispod deset minuta za izlazak na intervenciju u bilo kojem kutku općine. Vrijeme je pregazilo naš sadašnji dom, opreme je sve više  i mogu reći kako je projekt za gradnju novog doma spreman i nadam se kako će nam najavljeni natječaji u ovom programskom razdoblju pomoći da ga realiziramo čim prije - rekao je Pavičić.

Prigodom obljetnice kaptolačkih vatrogasaca, županica Antonija Jozić naglasila je kako su vatrogasci aktivni dionici sigurnosti žitelja Požeško-slavonske županije.

- Budite ponosni na svojih 130 godina i što ste očuvali ono što su vaši očevi i djedovi osnivali jer su postojale ugroze, a vi ste u današnjem vremenu nastavili raditi na istim temeljima. Neumornom težnjom da pomognete svojim mještanima u očuvanju ljudskih života i imovine vi danas pokazujete kako je vatrogasno tkivo žilavo. Hvala vam na svemu što činite, na svakoj pomoći uslijed noći, uslijed nevremena i raznih ugroza jer zbog vas se naši žitelji osjećaju sigurno u Požeško-slavonskoj županiji - rekla je Jozić.  

Prigodom 130. obljetnice Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kaptol uručena su vatrogasna priznanja zaslužnim pojedincima. Tom prigodom zlatnu vatrogasnu medalju dobio je Antun Kotrla, spomenica za 50 godina uspješnog rada dodijeljena je Zdravku Sadileku, a počasni član postao je Damir Poljanac.