Alati za pristupačnost

Službene internet stranice Požeško-slavonske županije

Muzeju bećarca godišnja turistička nagrada u kategoriji kulturnog turizma

Muzeju bećarca godišnja turistička nagrada u kategoriji kulturnog turizma

Dodjelom godišnjih turističkih nagrada završeni su ovogodišnji Dani hrvatskog turizma. Organizatori Ministarstvo turizma i sporta, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora, nagrade su dodijelili u 15 kategorija, a među brojnim uzvanicima dodjeli je prisustvovao i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

- Ova godina u turizmu je bila rekordna, a u prilog tome ide i činjenica što se Dani hrvatskog turizma prvi put održavaju u studenom, odnosno u kasnoj postsezoni. Čestitam svim dionicima u turizmu na ostvarenim izvrsnim rezultatima - rekao je Andrej Plenković, predsjednik Vlade RH.

Jedna od nagrada, ona u kategoriji kulturnog turizma, stigla je na adresu Muzeja bećarca. Interpretacijski centar u Pleternici koji na suvremen način prezentira baštinu Slavonije, Baranje i Srijema, prepoznat je kao vrijedna destinacija kulturnog turizma cijele Republike Hrvatske. U Rovinju je priznanje preuzela gradonačelnica Grada Pleternice Marija Šarić.

- Čestitam svima onima koji su tijekom deset godina sudjelovali u realizaciji ideje o Muzeju bećarca. Ovo je još jedan dokaz da kontinentalni turizam ima iznimne potencijale razvoja u Hrvatskoj. Na nama je da nastavimo usmjeravati resurse koje imamo u cijeloj našoj županiji, ne iz cilja stvaranja masovnog turizma u Slavoniji, nego oživljavanja turizma od kojeg će naši privatni iznajmljivači, poduzetnici i poljoprivrednici bolje živjeti - rekla je Antonija Jozić, županica Požeško-slavonske županije.

Foto: Kristijan Toplak/Damir Fabijanić