Alati za pristupačnost

Službene internet stranice Požeško-slavonske županije

2,4 milijuna eura bespovratnih sredstava za provedbu projekata na području županije

2,4 milijuna eura bespovratnih sredstava za provedbu projekata na području županije

Uoči petnaeste sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem održane u Otoku, u prisustvu predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, uručeno je niz ugovora iz Javnog poziva Sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini u 2023. godini, Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava - Priprema projektno-tehničke dokumentacije za projekte u području digitalne transformacije i zelene tranzicije te Programa podrške gospodarskoj revitalizaciji Slavonije, Baranje i Srijema.

Požeško-slavonska županica Antonija Jozić preuzela je tri ugovora vrijedna više od 50.000,00 eura odobrena kroz Poziv Sufinanciranja provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini u 2023. godini. Uručeni ugovori odnose na sufinanciranje pripreme projektno – tehničke dokumentacije za projekte Regionalnog centra razvoja poljoprivredne proizvodnje Požeško-slavonske županije, Geotermalnih izvora Požeško-slavonske županije i projekta Obrazujmo se zajedno VI, usmjerenog osiguranju pomoćnika u nastavi.

Među dobitnicima ugovora su i Poljoprivredno - prehrambena škola Požega koja je za projekt Uspostave infrastrukture RCK Panonika Poljoprivredno – prehrambene škole Požega ostvarila bespovratnih 922.661,32 eura te Grad Požega kojemu je za projekte Izgradnje osnovne škole u naselju Babin vir u Požegi i “Smart City Požega” - uvođenje digitaliziranih i pametnih javnih usluga na području Grada Požege odobreno ukupno 324.621,93 eura.

Osim navedenih, Pozivom za dodjelu bespovratnih sredstava - Priprema projektno-tehničke dokumentacije za projekte u području digitalne transformacije i zelene tranzicije sufinancirat će se provedba dodatnih šest projektnih prijedloga na području Požeško-slavonske županije.

Bespovratna sredstva odobrena su za projekt Natura 2000 Požeško-slavonske županije – dokumentacija Javne ustanove za upravljanje zaštićenim područjem Požeško-slavonske županije u vrijednosti od 277.648,57 eura, projekte HospitalITy i DOLina zdravlja ukupne vrijednosti 374.866,05 eura kojima je nositelj Opća županijska bolnica Požega te projekt Škola u prirodi Osnovne škole Lipik u vrijednosti od 87.992,48 eura. Također, sufinancirat će se i projekt Općine Čaglin za Pripremu projektno-tehnička dokumentacije za digitalnu transformaciju upravljanja prostorom Općine Čaglin u vrijednosti od 63.383,44 eura i projekt Izrade projektno-tehničke dokumentacije energetske obnove zgrada Kursalon i Wandelbahn Grada Lipik sa 331.807,02 eura.

Foto: Vlada RH